Връзката между Брад Пит и Анджелина Джоли изглежда повече от добре. Но само извън екрана.

Анджелина е отредила не много радостна съдба на любимия си в първия филм, който тя режисира.

Според сценария героят на Брад Пит е войник застрелян от военната полиция, съобщи Moviefone.

Досега не беше ясно дали съпругът на Джоли ще участва в лентата, но явно това е така и екранният му живот не завършва по най-щастливия начин.

Това обаче е най-малката драма около последния филм на Анджелина и Брад Пит, с който 35-годишната актриса прави своя режисьорски дебют.

Филмът разказва покъртителната история на сръбски мъж и босненска мюсюлманка, които се влюбват точно по време на войната в Босна  (в бивша Югославия) през 1992-95 г.

Снимките започнаха в Босна тази есен.

Неочаквано обаче срещу лентата избухнаха яростни протести на босненски жени, които са били сексуално малтретирани по време на ужасяващия етнически конфликт.

Реакцията бе предизвикана след слухове, че в сценария има сцена на изнасилване и драмата на пострадалите във войната жени е предадена погрешно.

Две асоциации на жертви от войната обвиниха Джоли в "изкривяване на историческата истина” относно престъпните изнасилвания на босненски жени от мюсюлмански произход от сръбските сили.

От своя страна Джоли и филмовата компания отрекоха във филма да присъстват подобни сцени на насилие.

Протестите обаче бяха толкова силни, че правителството се принуди да забрани на екипа на Джоли да снима в страната и снимките бяха преместени в Унгария (вижте Анджелина на снимачната площадка в Унгария - тук).

Въпреки скандала Джоли пое отговорността да се срещне с представители на  асоциациите на пострадалите, за получи “по-дълбоко разбиране за страданията и насилието, преживяно от народа на Босна и Херцеговина”, заявиха представители на звездата.

Според тъжната статистика над 20 000 жени, повечето от мюсюлмански произход, са били изнасилени във войната в Босна, а повече от 100 000 души са загиналите.

След войната обаче тема са масовите изнасилвания е била табу. Едва през последните години жертвите се осмеляват да говорят за преживяното и разкават за случилото се.

Самата Анджелина, която е посланик на добрата воля на ООН, е била потресена от този факт от Балканската история.

Звездата, която е лице на множество благотворителни кампании, е била решена да направи филм, в центъра на който обаче да не е политическата окраска на конфликта, а човешката история и невъзможната любов.

За съжаление, добрите намеренеия на Джоли пострадаха малко или много заради слухове и зле предадени факти.

Междувременно Джоли и Брад Пит  дариха 150 000 долара за изграждане на детски SOS селища.