На 83-те поред Оскари, които ще се дават на 27 февруари догодина, водеща ще бъде актрисата Ан Хатауей. Компания ще й прави Джеймс Франко

.Продуцентите на събитието обявиха, че след дълго умуване са се спрели на познатата ни от „Дяволът носи Прада” и „Любовта е опиат” Ан и актьорът от „Яж, моли се и обичай” Джеймс Франко. Изборът е паднал на тях, защото са „свежи, вълнуващи и с разнообразни таланти”.

Според същите Джеймс Франко и Ан Хатауей олицетворяват следващото поколение холивудски икони. „Много сме развълнувани, че Джеймс и Ан ще впрегнат усилия заедно с целия екип, за да направят следващата церемония по раздаване на Оскарите запомнящо се събитие.”

Освен, че ще бъдат водещи, самите Ан и Джеймс може да отнесат по някоя статуетка.

Според слуховете е много вероятно Франко да се състезава в категорията за "Най-добър актьор" за ролята на катерача Арън Ралстън, който отрязва собствената си ръка, когато се оказва затиснат от скала в пустинята във филма на Дани Бойл „127 часа”.

Междувременно се смята, че Ан също ще бъде номинирана - за ролята й на страдаща от паркинсон във филма „Любовта е опиат”.

Дали тези слухове ще се окажат верни, ще научим чак през февруари.