1. Огромни бижута – тази есен хит ще бъдат големите, екстравагантни бижута. От ежедневни накити без камъни до вечерни с много инкрустации и блясък, всичко е масивно - колиета, пръстени,  гривни и дори часовници. Особен акцент е поставен върху пръстените, които са задължително шарени и огромни. Изберете семпъл тоалет в неутрален цвят, украсете пръста или шията си с голямо и привличащо вниманието бижу, и... готови сте за излизане!

  2. Шалове – във всички материи и форми, шаловете са Аксесоарът с главно А тази есен. През деня на работа, вечер на разходка, на прием или на бар - имате вариант за всеки случай. Няма значение дали ще изберете деликатно фишу, голям плетен шал или нещо екстравагантно. Тази есен шалът спокойно може да замести колието. Важни са не материите (въпреки, че мрежестите шалове, както и едрите и дребни плетки ще бъдат хит през зимата), а цветовете - есенни топли нюанси като оранжево, кафяво, бордо, лилаво и зелено, които задължително трябва да са в контраст с дрехите ви. Ако сте облекли шарени дрехи, изберете ярък едноцветен шал и съответно обратното.

  3. Чорапи – откриването на сезон есен 2010 се бележи от завръщането на чорапите. С елегантна рокля и дълги до коляното чорапи, съчетани с ниски обувки (ако са високи, токът задължително трябва да е дебел, модата на тънките токове си отиде с лятото) ще изглеждате като от корица. Цветът на чорапите зависи от това с какво сте облечена, но винаги ще е много шик, ако съвпада с окраската на шала или бижутата. Разбира се, всичко зависи от вас и вашия избор, но ние ви съветваме – отивайте да си купувате чорапи.

  4. Шапки - Шапките на есен 2010 са безкрайно разнообразни: от различни материи, с всевъзможни шарки и линии. През есенните месеци баретата, бонето и плетената шапка изместват периферията от модните подиуми. Все пак, ако харесвате класическата шапка с периферия, старайте се тя да не е голяма. А ако не можете да направите и този компромис, то нека е мека и обърната надолу. “Косматите” шапки от естетсвен и изкуствен косъм също ще са много модерни. Актуални ще бъдат и моделите с много пера, апликации и камъни, но ви съветваме да не прекалявате – все пак те принадлежат на подиума, а не на улицата.