Те може и да не са най-красивите, нито дори най-умните, но имат толкова много пари, че могат да си купят стотици салони за красота, както и дипломи от университети по целия свят.

27,5 милиарда долара
На първо място, според класацията на милиардерите за 2011 година на Форбс, е Кристи Уолтън. Като вдовица на Джон Уолтън – зелена барета и медик във войната във Виетнам, загинал в самолетна катастрофа, тя наследява веригата Walmart (най-голямата верига магазини за търговия на дребно). Първоначално вложеният капитал от съпруга й в акции на First Solaris днес се е увеличил с 500%. Вдовицата e с две деца и е на 65 години.

23,5 милиарда долара
Лилиан Бетанкур може и да не е известно име, но са известни продуктите на компаниите, които тя управлява. Нейният баща й завещава козметичната империя "L’Oreal", създадена през 1907 г. И до днес Лилиан е председател на борда на директорите и управлява заедно с единствената си дъщеря, въпреки скандалите и съдебните искове помежду им. Мисис L’Oreal е на 88 години, вдовица. Към богатството си от 23,5 милиарда долара тя прибавя още печалби и от Lankome, Garnier, Nestle и др.

19,2 милиарда долара
Айрис Фонтбона е втора съпруга, а сега вдовица на Андронико Луксич. Той умира от рак през 2005 г. Фамилията управлява Antofagasta – една от най-големите в света мини за добив на мед. Авоарите им растат и от печалбите на Quinenco – компания за опаковки и машини за напитки и от курортите в Хърватска.

21,2  милиона долара
Бащата на Алис Уолтън - Сам Уолтън основава веригата магазини Bentonville. През 1992 той умира и дъщеря му става негова наследничка.  

14,6 милиарда долара
Сузане Клатен успя да предизвика завист с парите си дори у собствения си любовник. Той я изнудваше за пари, твърдейки че притежава порноклипове с нейно участие и ще ги пусне в интернет. Сузане обаче не се остави да бъде манипулирана. Полицаите заловиха изнудвача и той бе осъден на 6 г. затвор. Богатството на Сузане се дължи на големия й дял в компанията BMW. Но автомобилите не са достатъчни на гордата арийка. Освен със скъпи коли, тя се занимава и с фармацевтика. Клатен е на 49 години и има магистърска степен по икономика и мениджмънт.

13,4 милиарда долара
Aн Кокс Чеймбърс е на 91 години, разведена, с 3 деца. Веселата бабка отпразнува 90-ия си рожден ден като посети фермата, в която е израснала в Джаксънвил, Онтарио. Дъщерята на Джеймс Кокс, основател на Кокс Ентърпраисис (починал през 1957), първоначално работила като учителка и вестникарски репортер. Днес има свои собствени медии. Cox Enterprises включва кабелната компания Cox Communications, както и Cox Media Group (вестници, телевизия и др.)

13,2 милиарда долара
Савитри Джиндал ръководи бизнес с алуминий. Наследявява го от съпруга си, който умира при катастрофа с хеликоптер. Сивитри има 9 деца.

11,3 милиарда долара
Абигейл Джонсън е на 49 години, омъжена, с магистърска степен от Харвард.
Заедно с баща си тя управлява Fidelity Investments – най-големия в Америка взаимоспомагателен фонд. Занимава се още с покупка и продажба на имоти и застраховане.

10, 4 милиарда долара
Патриша Мате е собственичка на компаниите с различни и много сериозни дейности – горско стопанство, телекомуникация, корабоплаване, банково дело и др. Тя дели богатството и девето място в нашата класация заедно със своите двама братя – Елиодоро и Бернардо.

По-надолу в класацията се нареждат Жаклин Марс,  внучка на Франк Марс – прочул се с шоколадовите десерти "Милки уей", "Сникърс" и "Туикс";  Шарлийн де Карвйо, собственичка на Heineken, телевизионната водеща Опра Уинфри, материалното момиче Мадона , канадската певица Селин Дион, Бионсе, Стефани Майер - авторка на поредицата "Здрач", Бритни Спиърс, топмоделът Тайра Бенкс, актрисите Анджелина Джоли, Сара Джесика Паркър, Дженифър Анистън, Мерил Стрийп, и др.