Младите жени и момичета често имат измамна представа за щастието. От малки са затрупвани с идеалистични модели и роли, на които уж да подражават. Ако трябва да дадете добър съвет на подрастващите как да изградят щастлив живот, какво бихте казали? Това са нашите 8 предложения:

1.Съчетанието на много дейности не е здравословно
Много от младите жени искат да отидат в добър университет, да си намерят хубава работа, да имат пълноценна връзка, да бъдат добри майки и т.н. Опитвайки да съчетаят всичко това, те се напрягат и се подлагат на огромен стрес. В крайна сметка е невъзможно да се съчетават на куп много дейности, защото по този начин изтощавате организма си и има възможност да изпаднете в депресивни състояния. Всяка млада жена трябва да е наясно какво иска от живота в даден момент и да не се поддава на очакванията на другите.

Странните неща, които не подозирате, че и другите правят >>

 

 

2.Давайте пари за по-голям житейски опит, отколкото за материални неща
Тийнейджърите искат да имат всяка дреха, която им попадне в полезрението. Важни са марките, стилът на известните, различни аксесоари и какво ли още не. Но от купищата дрехи, безполезни вещи и материални неща след години не остава никакъв спомен. Посъветвайте младите момичета да отделят повече средства за пътувания, екстремни изживявания, спорт и хобита, които ще им направят силно впечатление и ще им набавят необходим житейски опит. Еуфорията от това да покориш някой връх на планина или да чуеш любимата си група на живо е много по-продължителна от радостта от нова чанта.

Житейските уроци, които трябва да загърбим >>

 

3.Фокусирайте се върху ефективността, отколкото върху самочувствието си
Самочувствието е важно, за да постигнете самоуважение и хармония във вътрешния си свят. Но не трябва да е в център на вниманието ви. Според специалисти личната ефективност е много по-важен момент за хората. Усещанията за принос и полза водят до удовлетворение и вътрешно щастие.

Младите момичета трябва да се научат да се справят и с провалите в живота. Ако родителите им непрекъснато ги притискат да имат високи оценки и да печелят в надпревари, те винаги ще имат твърде завишени очаквания от самите себе си и няма да умеят да се справят със своите неуспехи в живота.

 

 

4.Поемайте (добри) рискове
В това да опиташ нещо ново и различно има силна тръпка. Еднообразното ежедневие и фиксираното мислене води до статичност и скука. Момичетата често избягват новото и непознатото. Те се биват възприемани като „добри” или „умни” и се стремят да покриват тези очаквания. Предизвикателствата не бива на момента да бъдат отхвърлени, а да се преценят и ако не е нещо прекалено рисковано да се поемат.Тук е важен и съветът, че всеки си носи последствията от предприетите действия.

15 грешки, които всеки прави поне веднъж в живота си >>

 

5.Не се поддавайте на чуждото мнение
Ако прехвърляте през ума си мисли, за това какво е мнението на останалите за вас и техните очаквания, това само ще доведе до излишно напрежение и стрес.
Самовглъбяването в мисли като: „Трябва да изглеждам перфектно”, „Нямам време за себе си”, „Трябва да постигна повече” са също пречка на младите жени да бъдат щастливи. Напълно излишни и водещи до зацикляне.

20 неща, които една жена Не трябва да прави >>

 

 

6.Перфектни хора не съществуват
Безупречността е доста рядко срещана. Не може да искате във всеки един момент да сте перфектни в нещата, които правите и да не допускате грешки. Осъзнавайки това, много по-лесно ще се справяте с трудностите в живота и ще се радвате на постиженията си.

 

7.Уязвимостта не е порок
Да осъзнаете собствените си слабости и да ги приемете, ще ви направи много по-силни.

5 страни, в които да си жена е като проклятие >>

 

 

8.Избягвайте капаните на щастието
Много жени се поддават на митове за щастието.Когато реалността се окаже доста по-различна, те стигат до отчаяние и депресия. Ето и някои от тези митове:

"Ще бъда щастлива, когато се омъжа или открия перфектната половинка.”
„Ще бъда щастлива, когато започна да изкарвам повече пари.”
„Ще бъда щастлива, когато имам дете.”
„Ще бъда щастлива, когато сваля няколко килограма.”