Някои хора живеят, за да работят, други работят, за да живеят. Към която и категория да попадате, да бъдете щастливи на работното място е постижимо. Дори да сте доволни и щастливи от работата си… винаги може още малко. Предлагаме ви няколко лесни съвета, за да се чувствате по-добре на работното място:

1.Направете си списък със задачи
Когато имате пред вас задачите за деня ви и една по една ги отхвърляте, ще бъдете много по-подредени и зачерквайки ги една по една ще останете удовлетворени от свършената работа.

Смекчете напрежението >>

 

2.Разходете се по време на почивката ви
Вместо да си губите времето с ровене из Facebook по време на почивката ви, излезте навън и си направете кратка разходка. Когато подишате чист въздух и раздвижите тялото си, ще се почувствате освежени и заредени с енергия. Изследвания показват, че разходката допринася за освобождаването на ендрофини, което от своя страна ви кара да се чувствате добре.

 

 

3.Почистете бюрото си
Чистото и спретнато работно място предразполага и към подредени мисли. Оправяйки бъркотията около вас, ще се почувствате много по-добре.

 

Как ползваме бюрото, стола и компютъра >>

 

4.Поспете
Разбира се, не на работното място. Изследване доказва, че човек е много по-продуктивен и фокусиран, когато спи по 7-8 часа на денонощие. Настроението и духът ви ще се повдигнат, когато бързо свършите със задачите си. Няма по-добро усещане от това, че сте ползотворни.

Сексът преди работа помага на кариерата>>

 

 

5.Отделете 5 минути, за да поговорите с приятели
Не забравяйте за вашите близки и приятели. Когато не сте затрупани с работа, вземете си 5 мин. почивка и им се обадете. Разговор с любимия човек ще ви ободри и ще направи деня ви много по-щастлив.

12 правила за щастлив живот >>

 

 

6.Усмихвайте се на колегите си
Позитивното мислене и отношение са неща, които ни зареждат и карат да се чувстваме щастливи. Искрената усмивка е едно от условията за добра атмосфера на работното място. А и кой знае… усмивките може и да са заразни.

9 неща, с които щастливите хора се отличават >>

 

 

7.Дишайте дълбоко
Не е нужно дори да ставате от бюрото. Просто затворете очи и си поемете дълбоко въздух. За секунда се откъснете от работата и прочистете съзнанието си.

Сблъсък с трудни хора >>

 

 

8.Приберете се вкъщи навреме
Не се бавете, след като приключи работното време. Оставането в офиса след работа всеки ден ще ви натовари и изнерви. Не забравяйте, че трябва да балансирате между работата и живота. По този начин ще се чувствате много по удовлетворени и щастливи.

Снимки: Thinkstock/GuliverPhotos

Най-странните професии в света>>