Според някои психолози, щастието може да бъде въпрос на избор, то не се определя изцяло от външни обстоятелства. Само с решението да бъдете щастливи, можете да си осигурите по-щастлив и позитивен живот, твърдят специалистите. Вместо да си поставяте високи цели в началото на новата година, новия месец или новата седмица, можете да решите, че от понеделник ще бъдете по-позитивни и ще се стараете да го правите, докато не започнете да вярвате.

Представяме ви 8 неща, които можете да приемете в ежедневието си и които ще ви помогнат да бъдете по-позитивни.

 

1. Навън

Редица изследвания сочат, че повече време, прекарано на открито, намалява стреса, увеличава серотонина и с това подобрява настроението ни.

Тичане за свеж ум>>>

 

2. Намерете време за децата

Вашите деца, племенниците ви, децата на приятели, децата на съседи – малките хора са невероятни лечители, без дори да го осъзнават и без вие да го осъзнавате. Те имат прекрасно и чисто виждане за живота, което едновременно може да ви разсмее с наивността си, но и да ви накара да се замислите за наистина важните неща в живота.

Писмото на едно починало дете до бъдещото му Аз трогна света>>>

 

3. Медитирайте

Множество проучвания сочат, че медитацията може да направи чудеса за увеличаването на чувството за щастие и подхранване на позитивното мислене. Не разбирайте медитацията буквално – може и да не седите по средата на стаята със скръстени крака и затворени очи, но се постарайте да отделяте време за себе си и да разполагате тялото и ума си в покой. Сами можете да определите най-подходящото място за това.

5 мита за медитацията>>>

 

4. С животните за любов

Играйте с домашните си любимци. Ако нямате, може би сега е моментът да се сдобиете с някой четириног приятел. Доказано е, че грижата за домашен любимец прави хората по-щастливи и намалява стреса.

Флинт - най-неустоимият померан на света>>>

 

5. Изключвайте се

Бомбардирани сме от информация всекидневно и непрекъснато. Положете усилие да се „изключвате” – от Facebook, Twitter, забравете телефона си в другата стая или го изключете, когато почивате, не проверявайте пощата си. Според някои изследвания, социалните мрежи всъщност увеличават чувството за самота и ни карат да се чувстваме по-скоро зле, отколкото добре. Изключете компютъра и бъдете щастливи.

Защо Facebook използва хората!>>>

 

6. Бъдете блгодарни

... и изказвайте благодарността си. Изказването на благодарност ни помага да се фокусираме върху хубавите неща, които ни се случват. Когато благодарим за нещо, дори мъничко, но мило, на някого, на когото държим, това ни кара да се чувстваме добре.

Не страдайте от чуждата неблагодарност>>>

 

7. Четете повече книги

Книгите са тренировка за въображението ни, което винаги може да ни пренесе на места, по-хубави от действителността. Пътувайте с хубавите книги, за да отворите съзнанието си за приключенията в живота.

Бестселърите на 2014>>>

 

8. Пейте и танцувайте

Може и да не умеете. Не е задължително да изглежда добре, важно е вие да се чувствате добре. Пуснете си любимо парче, увеличете звука, отпуснете се и се развихрете. Няма начин да не се почувствате, дори само за 3 минути, по-щастливи!

12-годишно момче със "златен глас" е новата интернет сензация>>>