Празничното настроение около Коледа можете да срещнете навсякъде, дори в смартфона. Мобилните телефони не само улесняват ежедневието ни, но могат да помогнат и за празничната организация. Потопете се в коледния дух, като превърнете смартфона във верен коледен помощник - ето какво можете да правите с него:

Следете Дядо Коледа

Обратното броене до Коледа започна. А какъв по-лесен начин от това, да отброявате дните заедно със смартфона? С приложението NORAD Tracks Santa можете да следите белобрадия старец, което включва и клипове от всяко място, на което се намира Дядо Коледа. А в процеса на следене се разкриват и някои интересни коледни истории. На страницата www.noradsanta.org можете да се запознаете и с мисията на NORAD. Но закъде без Google - той също иска да следи! Приложението "Къде е Дядо Коледа?" предоставя същата възможност, но с игри. То е по-ново и по-популярно. И с двете приложения, можете да вдигнете коледния дух и да пътувате с Дядо Коледа. 

Превърнете се в Елф

ElfYourself е приложение, с което поставяте лицата от ваши снимки и близките ви върху телата на елфчета. Те танцуват заедно с вас, а вие можете да споделите този танц в социалните мрежи. Кока-кола има подобно приложение, но то е налично само за потребителите на iPhone. 

"Запалете" камината

Зимата ни кара да се обличаме дебело и да търсим топлина. А какъв по-добър символ на топлината от камината? За да стоплите себе си и смартфона си, можете да изтеглите Fireplace 3D Litе. Това е приложение, което ви дава възможност да "запалите камината", без да имате такава. Любителите на огъня и красивите камини могат да се насладят на три вида камини - селска, викторианска и традиционна.

Организирайте подаръците

Manage Christmas - Christmas Gift List Manager дава възможност на потребителите на iOS и Android да организират своя списък с подаръци. Дядо Коледа има своя списък и вие може би се нуждаете от вашия. Christmas Gift List Manager дава идеи за подаръци и ви позволява да ги разпределите между близките си. Можете да зададете бюджет, да следите и отмятате покупките си и да пазарувате бързо онлайн.

Слушайте коледни песни

В Google Play Store ще попаднете на множество приложения, с които да слушате коледна музика. Едно от тях е Безплатни Коледни песни 2017, което ви дава възможност да слушате коледни песни и да ги споделяте във Фейсбук. Освен него има приложение за коледни радио станции - Christmas Radio. 

Направете коледна картичка

Освен подаръци Коледа ни вдъхновява и да подаряваме празнични картички. Можете да зарадвате приятелите си с коледно пожелание и чрез виртуална картичка. Приложението Christmas Card Maker ви дава възможност да създадете своя картичка, да измислите подходящото пожелание и да я споделите с получателя. 

Не забравяйте, че приложенията са за виртуално забавление или помощ. Вашите приятели са онези, с които наистина празнувате.