Цветът на косата често пъти няма значение. Но що се отнася до научните факти - май има. Независимо дали сте блондинка или брюнетка, искрено ще се посмеете на разликите...

На блондинките им трябва повече време, за да се оправят
Изследване от 2009 година, в което участвали повече от 3000 дами, показва, че брюнетките се оправят сутрин с 6 минути по-бързо от блондинките. Първите прекарвали средно 66 минути в разкрасяване, докато на вторите им били нужни цели 72 минути.

Естествените блондинки имат повече коса от естествените брюнетки
Брюнетките имат средно около 100 – 120 хиляди косъма на главата, докато блондинките имат 120-140 хиляди. Една от причините за разликата в броя учените обясняват с еволюцията – повечето косми при светлокосите предпазват скалпа от вредните УВ лъчи. Тъмните коси обикновено съдържат повече меланин, който се явява естествена бариера.

Предпочитанията на мъжете към цвета на женската коса е резултат от...
Предпочитанията на мъжете към цвета на женската коса е резултат от (учудващо, но научен факт!) от собствения цвят на косата и житейския опит. Изследване доказало, че тъмнокосите мъже предпочитат жени с тъмни коси, докато блондините харесват и дамите с тъмен и със светъл цвят на косъма.

Русите сервитьорки печелят по-добри бакшиши
Да, и това е доказано научно през 2009 година. Тогава се провело изследване в Cornell University, в което участвали 482 сервитьорки. Категорично било доказано, че благодарение на своя външен вид, блондинките успяват да припечелват по-добри бакшиши от тъмнокосите си колежки.

Брюнетките се възприемат за по-умните след първа среща
Друго изследване доказва, че повечето хора смятат брюнетките за по-умни след първата среща. Причината за това не е съвсем ясна, но е базирана на факта, че повечето жени, които се боядисват, просто обръщат повече внимание и време на външния си вид, отколкото на други неща.

Блондинките се забавляват повече
Брюнетките могат да се въприемат за по-умни, но пък блондинките се възприемат от мъжете за по-забавни, по-общителни, чувствайки се по-млади и уверени. Причината за това все още не е изяснена, но някои правят връзка с повечето звезди в Холивуд, които също са блондинки.