Свикнали сме да ги чуваме да говорят английски, но техният потенциал се простира на много по-обширна територия. Вижте коя холивудска актриса говори перфектно руски, коя немски и кой секси актьор може да ни изнесе безпроблемно серенада на езика на любовта.

Сандра Бълок
Бащата на актрисата е американец, но малко хора знаят, че нейната майка всъщност е немска оперна певица. Двамата се срещат, когато Джон Бълок е командирован в Германия. Сандра се ражда в Щатите, но като малка живее доста време в Германия, най-вече по време на летните ваканции, където учи немски. Очевидно 49-годишната актриса се справя доста добре с езика, както може да видите от видеото, в което тя говори изцяло на немски, получавайки награда:

Не е за вярване, че тези звезди стават на 50 през 2014-а>>
 

Нека не забравяме, че Бълок проговори и български в един от последните филми с нейно участие „Нежна полиция”, в който казва „Татяна, искаш ли да влезеш в затвора?”:

Брадли Купър
Представяте ли си как сексапилният Брадли ви сваля на езика на любовта? Във вените на 39-годишния актьор тече изцяло американска кръв, но френски научил (и то доста добре), докато бил студент на разменни начала във Франция. Така, когато Купър промотира филми с негово участие във Франция, той може да говори свободно този благозвучен език, пред който всички жени се разтапят. Ето и видео, ако не вярвате:

 

Мила Кунис
Да, Мила е американска актриса, но всъщност родителите й са украински евреи, а и тя самата е родена в Украйна. Семейството се мести в Щатите, когато младата звезда е само на 7 години. Т.е. английският език се явява втори за нея. По време на пресконференция в Москва, Мила успява да впечатли всички с руския си, докато отговаря на въпросите на репортера.

Перфектната жена има очите на Скарлет Йохансон и лицето на Мила Кунис>>

Впечатлете се и вие:

Чарлийз Терон
Английският й звучи перфектно, и ако не знаехте, че тя всъщност се ражда и израства в Южна Африка, никога не бихте предположили, че това не е родният й език. А родният й език е африканс.

10 любопитни факта за Чарлийз Терон>>

Във видеото може да чуете как звучи името й, произнесено на този език от самата нея, както и още няколко изречения:

Виго Мортенсен
Станалият световноизвестен с ролята си на Арагорн в трилогията „Властелинът на пръстена” Виго Мортенсен също е американски актьор, чиито родители са американка и датчанин. Оттам Виго знае добре датски. Тъй като е разностранно развит талант (освен това Мортенсен пише стихове, рисува, фотографира и пее), който не се задоволява с малко, Мортенсен знае и френски и испански. Но в този момент ще се насладим на неговия перфектен датски: