Навярно вече ти е омръзнало от безкрайното празнуване и висене на/около/под маса, което започва някъде около 19-ти декември и приключва неизвестно кога през януари, а понякога протяга зловещите си лапи и през февруари. Вече си се видял с всички роднини до девето коляно, колегите, съучениците от гимназията, приятелите от детството, групата от университета, дори с онази приятелка от латинотанците, на които веднъж бяхте отишли. Може би ти е дошло до гуша от всички еднообразни събирания, но въпреки това нямаш желание да се поддадеш на зимния сън и да изпаднеш в хибернация някъде до средата на март? Ето няколко идеи от самия Голям Сечко как да оползотвориш свободното си време в януарския студ, без да забравяш съвсем, че имаш и "активен" режим на действие...

Ски и сноуборд
Това със сигурност е най-разпространената зимна алтернатива на лежането на дивана. В България имаме щастието да можем да се възползваме от много на брой планини на един „хвърлей” разстояние. А що се отнася до столичани – Витоша е буквално на половин час път от центъра на града. Ако не сте се качвали на ски или сноуборд досега, няма нищо страшно – оставете ботушите на ток в града, взимайте грейката и ръкавиците, затягайте автоматите и се пускайте!

Кънки на лед
Малко по-малко адреналиновата част от снежноледените спортни изживявания са кънките на лед. За да карате кънки, не е необходимо да излизате извън самия град – в София функционират няколко редовно обработвани пързалки, както на открито, така и закрити. Само за час и половина можете да внесете нови емоции в обичайното си ежедневие, да се повеселите и да се раздвижите.

За тези, които обаче не обичат толкова активното движение и студа, имаме и други предложения, като например >>>

Следколедните намаления
Треската около купуването на коледни подаръци и необуздания консумизъм, който някак ни обхваща всяка година преди празниците, вече са в миналото. Търговците са готови на всичко, за да пробутат и последната си стока от зимния сезон и да освободят рафтовете за новите колекции. В същото време повечето хора са със свит бюджет след обстойното и дълготрайно висене на маса, а липсата на принуждаващото обстоятелство "подаръци" е достатъчна, за да ги отнесе далеч от моловете. Това води до един резултат – празни магазини, пълни с намалена стока. Прогнозите твърдят, че положението ще се задържи подобно някъде до самия край на януари. Ако обаче не само не обичате студа, но и сте домошари, идеята ни е да си направите...

Домашно греяно вино
Една от най-сгряващите тялото и духа зимни напитки редом с чая и горещия шоколад, а домашно направеното винаги е по-вкусно. Из интернет се намират много рецепти за греяно вино, а приготовлението му дори не е толкова сложно. Комбинира се чудесно с хубави филми и сладки приказки. Ако обаче нямаш с кого да споделиш готовия продукт на усилията си или ти се струва самотно и странно да грееш вино с портокали и канела само за себе си, ето ти и още един привлекателен вариант:

Парти за необвързани
Новата година неизменно води със себе си обещанията, че през нея ще сме по-инициативни, по-динамични, ще пътуваме повече, ще се запознаваме с нови хора... Обаче някак тези обещания ги забравяме още към средата на януари и вече около Трифон Зарезан от съзнанието ни съвсем се е изличила идеята, че сме имали намерението да направим нещо ново с живота си. Партито за необвързани на 15.01 се организира от Club R в клуб "Грамофон" от 20 ч. Това е 27-мото поредно парти на организаторите, а клубът се превръща в традиционно място за провеждането им. Темата е "Зимна приказка", а дрескодът – бяло. Нямаме търпение да отидем и да се запознаем със снежните принцове и принцеси, които ни очакват! За записване и повече информация вижте тук.