Под земята, заобиколени от лед или в луксозните вагони на Транссибирския експрес – каквото и да изберете, удоволствието е шеметно!

Под земята в пещера

На не много места по света има пещери, които привличат посетители не само с екзотичните си образувания и рядко срещаната си красота, но и с възможността да се посрещне Нова година в недрата на планината. От няколко години Ариеж, Франция, предлага на посетителите си неописуемо и незабравимо преживяване на няколко метра под земята. Върховно празнично угощение сред една красива и уютна, пищна и бляскава обстановка в пещерата Ломбрив.

Снимка: france-voyage.com

Такава пещера е и българската "Ягодинска пещера", която предлага възможността за качествено похапване и пийване в новогодишната вечер. Удобствата включват и просторен паркинг и ресторант точно пред пещерата. Идеята Нова година да се посреща в Ягодинската пещера се ражда преди 43 години и е на доайена на спелеологията в Родопите – Димитър Райчев от Чепеларе. Оттогава насам, всяка година традицията (с малки изключения) се спазва.

Снимка: yagodinska-peshtera.com

В луксозните вагони на Транссибирския екпрес

Ако искате да се насладите на ледената красота на сибирските, монголските и китайски пейзажи, да се запознаете с културното и историческо наследство на градове като Москва, Владимир, Екатеринбург, Новосибриск и да видите с очите си езерото Байкал, луксозният транссибирски експрес „Golden eagle” ще ви предложи всичко това.

Снимка: bestourism.com

Легендарният експрес тръгва на 31 декември и е с продължителност 15 дни и 14 нощи. Един страхотен и неповторим начин да разгледате Русия и да посрещнете Новата година с най-незабравими и прекрасни спомени, емоции и впечатления.

Снимка: bestourism.com

В хотел от... лед

Ако слуайно, все още не сте осведомени, добре е да знаете, че от известно време някои страни от Скандинавите, и не само, привличат гости от цял свят, като издигат същински приказни дворци от лед и сняг. 

Снимка: tourists360.com

Те впечталяват с неподозираните удобствата, които предлагат на посетителите си.

Снимка: tourists360.com

В тях има всичко – от ресторанти и барове до спа-центрове. Сред най-известните ледени хотели по света са: Леденият хотел в Швеция, хотелите Kirkenes  и Sorrisniva в Норвегия, Леденият хотел в Квебек, Канада, Ледения хотел в Бъля Лак, Румъния.

Снимка: tourists360.com

На плаж

Ако пък предпочитате да се постоплите и да посрещнете Нова година на някое безлюдно, екзотично и топло място, плажове по света колкото щеш. Добре е обаче да знаете, че едни от най-грандиозните новогодишни партита по света, придружени с пищно светлинно шоу, се организират на плажове като тези в Австралия, Тайланд, Дубай, Бали, Чили, Сингапур, Шри Ланка, Маями Бийч и, разбира се, на плажа Копакабана в Рио Де Женейро, Бразилия.

Снимка: happynewyear2015hdwallpaper.in

В хижа

И ако всичко гореизброено ви идва малко в повече, посрещането на Новата година около камината на някоя рилска или витошка хижа, в компанията на приятели и любими хора, ще ви дари с прекрасни и незабравими бурни новогодишни емоции!

Снимка: resto-trad.057.ua