Всеки човек е изпадал в неудобна ситуация, в която му се иска земята да се отвори и да го погълне. Мигове, които се нижат като часове и се чувстваме повече от глупаво. Представяме ви 5 неудобни ситуации и как да се справите с тях.

1.Трябва да изнесете публична реч
Говоренето пред публика кара много хора да се чувстват неудобно. Точно преди да започнете речта си повторете, че няма да се паникьосвате и огледайте аудиторията. Не спирайте погледа си върху някой, който изглежда отегчено и ще ви вдъхне усещане за несигурност. Фокусирайте се върху човек, който е съсредоточен и обвързан с темата. Поемете си дълбоко дъх и бъдете уверени в това, което казвате.

Изкуството на добрата презентация >>

 

2.Задават ви неудобни въпроси
Оказвате се в центъра на дискусия и ви задават неудобни въпроси, на които нямате конкретен отговор. Не изпадайте в паника, че ще се изложите с отговора. Запазете контекста, но не се притеснявайте да се отклоните към област, която ви е по-добре позната. Ако забиете напълно – отскочете до тоалетната. Със смартфон под ръка можете бързо да направете проучване в интернет.

 

 

3.Запознанство с компанията на новия ви приятел
Всяка жена се притеснява, когато се запознава с приятелите и семейството на новия си приятел.Притеснението е още по-голямо, когато запознанството е на някое домашно парти, където единственият познат е гаджето. Новите лица винаги биват оглеждани и коментирани. В даден момент тишината може да стане доста неловка. Многото въпроси също биха могли да ви поставят в неудобна ситуация. Разкажете някоя смешна история или разсейте вниманието от себе си, като започнете вие да задавате въпроси на околните. Просто бъдете себе си и не играйте непривични за вас роли.

 

10 признака, по които се разбира, че един мъж харесва една жена>>

 

4.Посещавате нов клас по аеробика (танци, зумба, гимнастика, тае-бо и т.н.)
Започвате нова физическа дейност. В студиото всички се движат в синхрон и знаят упражненията. Не се стресирайте, че сте некоординирани и изглеждате смешно, размахвайки ръце навсякъде. Замислете се, че всички в залата в даден момент са започнали от нулата. Едва ли някой ще ви обърне внимание, защото повечето хора са твърде съсредоточени в своите движения и изпълнението на упражненията. Забавлявайте се и оставете тревогите за по-сериозни неща.

 

11 причини да скачате като кенгуру >>

 

5.Осъзнавате, че имате храна по зъбите
Издънките са нещо човешко. Така например на всеки му се е случвало да му се заклещи храна между зъбите в най-неподходящия момент. Обикновено го разбирате, когато всички са се вторачили във вас. Погледнете с ирония и насмешка на ситуацията. Ако можете се пошегувайте със случилото се, това ще намали напрежението ви.

 


8 храни, които експертите не биха опитали>>