Понякога на всеки се случва да се изгуби между работата и личния си живот. Работим, срещаме се с приятели, рядко намираме време за почивка, пак работим и кръгът продължава да се върти до безкрай. За да направите ежедневието си малко по-спокойно и приятно без да си налагате драстични промени, съветваме ви да прегледате следващите няколко предложения, които сме приготвили за хора като вас.

1. Не работете всяка вечер

Не всеки си пада по работата от 09.00 до 18.00 в офис и ние напълно разбираме това. Днес технологията ни позволява да работим докато пътуваме, от вкъщи, от кафенето, и откъдето другаде поискаме. Това обаче не означава, че можем без почивка. Забравете възможността за работа през вечерта. Дайте си почивка. Опитайте да намерите средата между работата и личния ви живот, защото винаги във всичко трябва да има баланс.

2. Не проверявайте мейлите си, когато не сте на работа

На всяка от нас се е случвало маниакално да проверява имейла си всяка секунда, за да се увери, че информацията от офиса е достигнала и до нея. Ако се видите отстрани обаче, веднага ще разберете, че подобно поведение граничи с лудост. Отново повтаряме – дайте си почивка. Откъснете се от работа макар и да сте на компютъра. Решението на този проблем е изключително просто – предупредете колегите си, че отговаряте единствено на телефона. Така едновременно ще сте спокойни, че знаете всичко, което трябва и ще успеете да си починете. Този път наистина.

3. Гледайте на уикендите като на мини ваканции

Събота и неделя са дните, в които сте длъжни да си починете. Още в петък опитайте да измислите план за уикенда, който ще ви помогне да се отпуснете. Дали ще си направите кратка екскурзия, или ще стоите по цял ден вкъщи и ще си поръчате храна, няма никакво значение. Въпросът е да се отдадете на заслужен релакс и в понеделник да отидете на работа жизнени и заредени за нови предизвикателства.

4. Не правете компромиси с времето си

Балансирайки между работа, семейство и приятели, понякога липсата на време може да ни докара до лудост. Съветваме ви да изпълнявате плановете си за деня бавно и методично така, както сте ги запланували. Откажете да се видите за обяд с приятелка, ако смятате, че не можете да намерите време за него в графика си. Дайте на колегите си да разберат, че нямате време за странични проекти, тъй като сте се захванали с един и искате да го изведете докрай. Не винаги е нужно да правите компромиси със свободното си време. Правете всичко с вашите темпове и не след дълго ще усетите колко по-добре се чувствате. Опитайте!