29 февруари е от подарен ден. На всеки 4 години Времето ни дава още 24 часа, в които да се насладим на живота. Високосните години се появяват за първи път преди около 2000 години, с преминаването от Римския календар към Юлианския през 45 г. пр.н.е.

Жените предлагат брак на мъжете

Според една стара ирландска легенда света Бриджит сключила сделка със свети Патрик да позволи на жените също да предлагат брак на мъжете в този изключителен ден. Затова се смята, че този ден се появява, за да балансира отношенията между половете. Ако мъжът откаже предложението на жената, той трябва да плати глоба – в пари или в рокли. Традицията повелявала и мъжът, отказал брак на жената, да й купи 12 чифта ръкавици. Така тя ще има по един за всеки месец от годината, за да може да скрие ръката си, на която няма да има годежен пръстен.

Суеверия

  • В Шотландия се счита, че родените на 29 февруари, са нещастни.
  • В Гърция пък приемат, че е на късмет, ако двойките сключват брак по време на високосна година, в този изключителен ден.

Що за хора са родените на 29 февруари

Родените на 29 февруари са необичайни хора, както необичаен и денят на раждането им. По природа те са добри, приятелско настроени и оптимисти. Умеят да виждат позитивната страна във всяка ситуация. Наивни са, но често наивността им е просто нежелание да се разделят с безметежността на детството. Хората, родени на 29 февруари, са дружелюбни, държат на приятелите си и са лоялни в другарските си връзки. Със сигурност биха стигнали далеч, ако се наложи да помогнат на приятел. Държат на връзките си и не си позволяват да губят хора, които са важни за тях. Поведението им в приятелските връзки е същото като и в любовните. Те са верни на партньорите си и трудно се поддават на изкушения. Те са добри родители, защото комбинират чувствителност със силен родителски инстинкт. Имат постоянно желание да научават нови неща и да израстват емоционално. Следват максимата, че за да се радват на добро здраве, не трябва да забравят диетите и упражненията. Обичат да си отделят време за релакс, чувстват се силно свързани с природата.