1. Ковачевица
Ако сте в родопското село, можете да видите как Радослав Спасов снима своя филм „Живи комини“, посветен на „чешитите”, останали по селата. В Ковачевица вече са заснети 29 игрални филма, сред които „Мера според мера“, „Мъжки времена“, „За къде пътувате“ и „Бяла магия“.

2. Велинград
На 23 и 24 юни в Arte Spa&Park Hotel във Велинград се провежда Inter Fashion Show. Можете да видите колекциите на Tatana&Vetements De Style 13, Goto Diamonds, USN ETHNIC COLLECTION, Стоян Радичев и други дизайнери.

3. Летище София
В петък от 21.00 часа започва второто издание на HippieLandia Music Festival. В парка до летище София на четири сцени ще се изявяват: DUB FX, DAVE CLARKE, GRIDLOK, Иван Шопов и Авигея, LSB & MC DRS, POLDOORE и др. Билетите са по 37 лв., а на място цената е 40 лв. 

4. Подгряващо парти
На 24 юни от 16:20 ч. в столичния бар „Петък” започва Vоla Open Air Launch Party Sofia. В двора на бара ще се вари българската крафт бира „Самец”, а мобилната кухня на Burgers/Grill on the Road ще осигурява прехраната. Специалният Vola Chill Out кът ще даде възможност на всеки, който се е снимал и тагнал от там, да вземе двоен билет на стойност 30 лв. за шестото издание на Vola Open Air (28 - 29 юли, под историческия връх Околчица). Вечерта зад пулта ще застанат Ilko Mihaylov a.k.a. Unkle Billy, Angel Funkusion и Stoyo.

5. Да гледате новия клип на Ъпсурт – „Този танц”

6. Да чуете третия албум на носителите на „Грами”, Imagine Dragons – Evolve.

7. „Последното лице”
Вижте дали наистина вторият режисьорски опит на Шон Пен е толкова слаб, колкото смятат критиците. Според тях филмът с Чарлийз Терон и Хавиер Бардем е най-слабият в кариерата му. 

8. Класика
Последното за сезона излъчване на живо от Берлинската филхармония е на 24 юни от 19:30 ч. в Гьоте-институт, ул. „Будапеща“ 1. Сър Саймън Ратъл дирижира програма, включваща Дворжак и Брамс, както и премиера на ново произведение от Марк-Антъни Търнидж. Преди концерта пианистката Анжела Тошева ще направи въведение в програмата, като разкаже за композиторите, спецификата на музиката им и произведенията. Входът е свободен.

9. София диша
Фестивалът за градска култура ще се проведе на площад „Св. Александър Невски“ на следните дати: 24, 25 юни и 26, 27 август. 

10. Паркирайте децата пред телевизора, за да си починете малко 

11. Котел
Фолклорният фестивал от 23 до 25 юни е под надслов „Символ и ритуал“.

12. Гледайте концерта на Графа в неделя от 23:00 ч. по bTV

13. Брус Уилис
Гледайте някой от осемте филма с актьора на Voyo.bg

14. Аниме
На 24 и 25 юни в Интер Експо Център се провежда ON! Anime. Форумът включва косплей шоу с превъплъщения в популярни герои от комикси, книги, филми и игри. Ще има също k-pop денс battle, фото зона, работилници, мърчъндайз зона и др.