Новата година току-що настъпи, но модните дизайнери вече имат концепции за това как трябва да изглежда тя откъм стил и начин на обличане. Тенденциите сочат, че през 2011 г. отново хит ще бъдат обувките с високи токчета и заострени върхове. На сцената излизат и добрите стари якета и сака в милитари стил. За студените месеци пък аособено актуални ще са плетените рокли.

Ето какво неизменно трябва да бъде част от гардероба ви през тази година.

1. Военни якета

Купете си поне едно сако или яко с двуредови копчета. То може да се комбинира с почти всякакъв тип ежедневни дрехи и да ви помага да разнообразявате стила си.

2. Плетени рокли

Най-актуалният моден акцент през зимния сезон са плетените дрехи. Освен жилетки, туники, шапки и шалове, обезателно трябва да имате и плетена рокля. Моделът е изцяло въпрос на личния ви вкус, тъй като модерни са както широките, така и тесните, както дългите, така и късите.

3. Колан върху жилетката

Винаги може да подчертаете с някакъв аксесоар любимият си пуловер или жилетка. Най-добрият вариант към момента обаче е колан, който подчертава талията. Можете да сложите и фин, тънък колан, който може да вържете и на възел.

4. Дрехи в пастелни тонове (особено лилаво)

С появата на пролетното слънце, улиците ще се изпълнят с рокли в лилаво. Тази година хит ще бъде и светло розовото и бебешкото синьо.

5. Макси дължини

Дългите рокли и поли ще доминират в пролетните и летни модни колекции. Ако по-дългите дрехи ви отиват, няма да сбъркате, ако попълните гардероба си предимно с такива.

6. Дантелени чорапи/чоропогащници

Ако са ви омръзнали черните плътни чоропогащници, опитайте с новия стайлинг - дантелени чорапи или чоропогащници. Те определено са по-секси, но трябва да внимавате с какво и комбинирате, защото те правят краката ви да изглеждат по-дебели.

7. Обувки с високи токчета и остри върхове

Освен че демонстрират стил и елегантност, острите обувки визуално удължават ходилото и това е достатъчен стимул да жертваме краката си.

8. Големи гривни

Ако досега сте носили големи пръстени, то сега е време да си купите големи гривни - пластмасови, метални, с полускъпоценни и скъпоценни камъни, дървени с интересни мотиви... всичко е модерно.

9. Тесни панталони с висока талия

Панталоните по крака, с дължина до глезена и висока талия също са сред хитовете на 2011 г. Ако са черни – още по-добре. И не забравяйте, че трябва да бъдат комбинирани с обувки на висок ток.

10. Светли сака

Хубавото на този тип дреха е, че хем изглежда свежо, хем е подходяща за всякакъв тип събития. Можете да я носите в ежедневието си, на бизнес среши или коктейли.

11. Сако тип Шанел с щампа

Вталените сака с графитени щампи ще са особено актуални през 2011 г. Не залагайте на цветните щампи.