пинКомуникативни способности
В сферата на бизнеса комуникацията е от решаващо значение за всичко – дали ще сключите сделката, за успешното привличане на нови клиенти и партньори. Именно поради тази причина вашият потенциален бъдещ работодател ще търси точно тези умения във вас по време на интервюто. Ще се опита да осъществи контакт с вашите очи, ще провери колко самоуверен и изчистен е стилът ви на изказ, и най-важното – колко добре слушате.  Защото много хора владеят изкуството на ораторството, но трудно се намират добри слушатели.

пинЧестност
Да, работодателите все още търсят това важно качество в своите работници. И не, това не е отживелица.  Всеки има право да изисква честно отношение особено в работата, и особено ако си плаща за това.

пинРаботна етика
Работната етика е нещо, което няма как да покажете на работодателя на самото интервю за работа. Това е нещо, което той ще търси опознавайки ви като свой работник и подчинен. Работниците, които държат на етиката на работното място знаят, че са там, за да работят и да постигат добри резултати.

пинЛична мотивация
Едно много търсено и изисквано качество напоследък. По време на интервюто за работа бъдещият ви шеф ще търси точно това във вас – защо искате да работите точно за него, какво ви харесва в тази работа, какво знаете за фирмата и ви е накарало да кандидатствате. Помислете за отговора на тези въпроси преди да се явите в уречения ден и час.

пинПрофесионализъм
Напълно възможно е да ви бъде поставена реална задача, на която трябва да намерите решение в момента. Справянето с нея, бързината на вземане на решения и вашата прецизност ще му помогнат да реши дали вие сте човекът.

пинПозитивно отношение
Никой не иска да работи в работна обстановка, която е потискаща, негативна и отрицателна.  Добре е да се усмихвате по време на интервюто, за да покажете, че сте позитивна личност, която е готова да се справи с всички трудности в работата с усмивка на лицето.

пинНадеждност
Вие може да имате безупречна автобиография, мотивационно писмо и препоръки, но някои работодатели се интересуват доколко човекът, който мислят да наемат е готов да работи в извънредни ситуации, и доколко могат да разчитат на него в подобни случаи. За да се уверят във вашата надеждност ще ви задават въпроси свързани с това дали сте готови да останете след работа, за завършването даден проект.

пинУмение за решаване на проблеми
Кризисните ситуации са изпитание за всеки наемник. Той е този, който трябва да взема важните решения. Не подценявайте и тези свои качества, бъдете уверени, за да вдъхнете вяра в себе си на вашия бъдещ шеф.

пинРабота в екип
Умението да съумяваш да се сработваш с всички от екипа е високо ценено качество. Затова е важно да покажете, че поставяте екипа и хората, които го съставляват пред своите лични цели интереси.

пинКомпютърна грамотност
Да, това все още е доста търсено качество, въпреки, че живеем в ерата на технологиите. Особено в бизнес средите, умението да изготвяте презентации се оценява и търси.