Вижте скандалните и перфектни отговори на 10 известни жени на въпроса "Защо нямате деца?"

1. Камерън Диас

През 2009 г. в интервю за списание „Parade” Диас призна това, което, според нея, много жени без деца вече знаят: "Децата не са непременно ключът към едно пълноценно съществуване. Имам невероятен живот!".

Камерън Диас



2. Дженифър Уестфийлд

През 2012 г. в интервю за New York Times актрисата и режисьор Дженифър Уестфийлд, изправена редом до своя дългогодишен партньор Джон Хам, на въпроса дали съжалява, че все още няма деца, заяви: "Да съжалявам ... не изглежда като достатъчно основателна причина, за да го направя.” 

3. Зоуи Дешанел

"Не мисля, че е редно да атакуваш постоянно с въпроси за бебета една жена, преди тя изобщо да е станала майка, особено ако тя иска да има деца. После пък таблоидите започват да я дебнат, улавят я в супермаркета с големия корем и бързо изтипосват заглавието: „Бременна и самотна”. Не мога да понасям този заклещен в 1950-а идеал за това как една жена трябва да живее живота си" – това заяви актрисата пред списание  InStyle през 2014 г.

Зоуи Дешанел

4. Мариса Томей

"Не знам защо жените трябва да имат деца, за да се почувстват пълноценни човешки същества?!", споделя актрисата пред сп. Manhattan през 2009-а.

Мариса Томей

5. Челси Хендлър

"Детството ми беше достатъчно сърцераздирателно!". Хендлър открито признава за аборта, който е направила на 16 години. В предаването "The Conversation With Amanda de Cadenet" през 2013 г. писателката споделя още, че не вярва тя самата да е способна да бъде добра майка и за нищо на света не би се върнала повторно в детството си чрез своето дете. Сурово, но честно признание, което рядко можем да чуем от една жена.

Челси Хендлър



6. Опра Уинфри

"Ако имах деца, щях да съм най-омразната майка на света!” - тези думи прочутата водеща изрича пред Hollywood Reporter през 2013 г. като отговор на въпроса "Защо не е майка". В един свят, където жените често се чувстват принудени да избират между децата и изграждането на професионална кариера, Уинфри винаги е била склонна да дава приоритет на работата си. Уинфри признава, че ако е имала деца, те винаги биха стояли на второ място.

Опра Уинфри

7. Елън Дедженеръс

"Родителството е най-трудната работа на света", смятат Дедженеръс и съпругата й Порша де Роси. Лесбийската двойка признава още, че нямат ни най-малко намерение да поемат тази трудна роля в живота си. В едно есе, написано за списание DeGeneres през 1914 г. двете скандализираха обществото, като напомниха на читателите за едно социално проучване, според което много двойки без деца предварително претегляли плюсовете и минусите на родителството и избирали семейство без деца. "Аз самата съм от вторите. Не искам да прецакам децата си с такъв родител", допълва още актрисата.

Елън Дедженеръс



8. Сара Силвърман

През 2010 г. Сара Силвърман пък споделя пред Daily Beast, че няма възрастова граница, за да станеш родител. В интервюто певицата посочва, че фактът да нямаш още деца, може би означава, че вероятно има причина за това. Нейната такава, според признанията й, е страхът от депресии. "Искам да имам деца, когато няма какво друго повече да желая от живота", допълва още тя.

Сара Силвърман

9. Ким Катрал

"Имам главоболие. Ето истината: Децата са изтощителни. Факт добре известен на всички родители, но който повечето от тях не искат да признаят” - така пък смята атрактивната звезда от "Сексът и градът".

Ким Катрал



10. Глория Стенем

Глория Мари Стейнем е американска феминистка икона, социален и политически активист. Тя има трудно детство, прекарано в грижи за психично болната си майка След смъртта на майка си, Стейнем признава, че взима решението никога повече в живота си да не се грижи за другите. Пред публика в Индия тя разкрива, че за този си избор не е съжалявала нито за миг, дори и за една милисекунда от живота си. Да се омъжиш и да имаш деца, не е единственият начин да се чувстваш пълноценна жена, смята създателката на американското женско движение от 60-те и 70-те години, и завършва мисълта си с думите: "Никой не трябва да живее по един и същ модел!”.

Глория Стенем

Е, така мислят те. А вие?