Мили дами, колко често сте били разочаровани от мъжете? Колко често сте се чудили "Дали ме харесва, какво означават непрестанните погледи, отправени от негова страна, защо не ме заговаря..?" Истината е, че всяка от нас е преминала през това. Не, не съм тук да ви кажа как да постъпите или на какво да се надявате, самата аз съм в такава ситуация. Да бъда честна, не намирам изход. Тук съм, за да задавам въпроси, на мен и на вас, заедно една на друга да си помогнем за достигането до отговорите. Не съм психолог, не мога и да предрека какво ще се случи. Мога само да се питам, та нали всички минаваме през тази фаза?

Да приемем, че той ни гледа - на работното място, в кафенето на ъгъла, в магазина, но после какво? Нищо, не ни заговаря, изпраща ни двойнствени сигнали. Измъчваме ме, не знаем как да постъпим. Да ви звучи познато? Е, на мен със сигурност. А сега, какво да правим? Може би трябва да се откажем, та нали ако мъжете проявяват интерес, би трябвало да го показват - било то по един или друг начин? Би трябвало да предприемат нещо, не е ли така? И ето ни отново, седим в кафенето, където сме убедени, че ще го видим, той се появява или пък работи там. Всичко започва отново. Влудява ни, влудява всяка малка часто от нас. Питам се, питам ви - струва ли си? Струва ли си да изгубим себе си във въпросите , които нямат край? Струва ли си да говорим за него на приятелките си, да заспиваме с мисълта "Дали или..?"

Дотолкова ли сме погълнати от него, че да забравим какви прекрасни същества сме? Имаме ли наистина нужда от него? Какво ни пленява - усмивката? А дали тя се появява за нас? Погледът? Той среща ли се с нашия? Гласът? За нас говори ли? Задавайки тези въпроси, изниква още един - той заслужава ли си мъките, безсънните нощи? Нека се погледнем, да - ние сме красиви! Нека спрем, нека оставим това на страна! Нека потърсим щастието с друг, а дали ще се получи? Всяка от вас знае най - добре собственото си положение, нали така? А дали наистина е така, зная ли, знаеш ли? А сега какво, пак ли ще дотичаме в онова кафе... е аз да, а ти...?