За начините да отпразнуваме любовния празник по български и с малко пари - текст по темата с обич ни изпрати Елена Иванова! Благодарим сърдечно! Ето как всеки от вас може се включи в рубриката ни Стани автор.

Amantes amentes. Влюбените са безумни (лат.)
Amor tussisque non celatur. Любов и кашлица не могат да се скрият (лат.).
“За нищо не е писано толкова много и не се знае толкова малко, както за любовта”

Казано е от по-умни от мен. Несъмнено.
Да ме извинят  всички влюбени за цял живот двойки и тези, които празнуват 365 дни в годината любовта си.... Тук разсъждавам върху начините да отпразнувате този любовен празник по български и с малко пари, затова пък на “всяка цена”.

Католиците най-често си разменят различни шоколадови изкушения за празника и картички -и двете доста естетски поднесени. Накратко- храна за очите и сърцето. Това, което ми боде очите от витрините тук показва, че в православна съвременна България Валентин-ския празник е хем празнуван и „важен“, хем недоразбран, показен и най-вече кичозен, мноого кичозен?! А иначе си имаме Трифон и доста хубаво вино.....

Ако започнем валентинския разбор със сърчицата- символи на празника ще трябва да кажем, че те са навсякъде –по сергии, цветарски магазини, кичат всякакви витрини. Поставени на клечка  вървят по лев-два, сякаш са за бърза употреба. Има и други ,разбира се, украсени с надписи на английски (който всички вече владеем )-като “Take my heart”, „key to my heart”’. Някои дори пеят! Кичът тук е пълен, простете.

Друг символ на любовта- цветята. Красиви и нежни по принцип. Подозирам, че по „стар български обичай” ще усетим леко повишение на цените. Красив лилиум, роза, гербер  или букет орхидеи – истинско произведение на изкуството –решавате сами. Само да не бяха заболи и по тях  тези сърца на клечка. Все пак цветето е символ само по себе си.

  • 2 традиционни рецепти за Трифоновден
  • Какъв маникюр да изберем за Свети Валентин
  • Любовна супа с броколи и аспержи
  • Как да изградим женско самочувствие
  • Васил Петров: Стиховете в песен правят любовта по-достъпна
  • За Св. Валентин на ресторант, но къде
  • Истерия цари навсякъде…
  • Зашеметяваща прическа за Деня на влюбените
  • Самотен, но смел мечтател
  • 5-те начина да засвидетелстваме любовта

Оферти още от началото на януари предлагат предпразнично  мобилни оператори,  ресторанти, туристически агенции. И тук кичът е заел предна позиция. Но ако финансите ви позволяват стотици са  офертите за Свети Валентин в Банско , Виена, Истанбул, Париж, Италия, Египет и разни острови...Дай Боже всекиму- поне веднъж в живота. А цените са ....за ценители!

Както всчка година големите търговски обекти ще ни поканят да отбележим празника с кулинарно шоу, дегустация на вина и шоколад. Така де- някои помним и за празника на Трифон Зарезан и виното!!!И комбинираме. Вино и любов. Любов и шоколад. Приятна комбинация. Само без кич и панделки.

 И така, да се настроим празнично-любовно. Ако нямате „наличен” партньор  изберете картичка- обяснение в любов. Покажете вкус и желание за нещо красиво. Всеки може да бъде креативен и да остави въображението да го води.

На финал само ще напомня , че целувките, прегръдките и секса се отразяват добре на сърцето и кръвното налягане!  Трифон Зарезан и червеното винце made in Bulgaria – също. Хубав празник!
И носете любовта в сърцето си всеки ден. 365 дни в годината.