Благодарим на Теменуга Панайотова за полезния текст, който ни изпрати! Ти можеш да направиш същото със свой авторски текст - виж как!

Аз чета почти всеки ден. Въпреки че има много други неща, които имам да свърша, аз се опитвам да направя четенето приоритет. Не само, че четенето е психически стимулиращо, това също е и начин за мен да се развивам. Ако искате да включите четенето в ежедневния си живот, тук са седем пътища, с които ще можете лесно да го направите.  

1. НАМЕРЕТЕ ВРЕМЕ
Да, толкова е просто. Ако искате да почетете, просто намерете време през деня си за това. Не се налага да прекарвате часове в разлистване на страници, дори една кратка глава на вечер е достатъчна. Просто трябва да поберете четене в ежедневието си. Асоциирането на времето ви за релаксация с времето за четене, ще го направи даже по-привлекателно, и вие може да откриете, че сте жадни за книга, вместо за телевизия, като начин за почивка.


2. АНГАЖИРАЙТЕ ВРЕМЕ ОТ ДЕНЯ СИ
Ако чувствате, че предпочитате да четете сутрин, докато закусвате, правете го тогава. Или може би сте от типа хора, които четат преди лягане. Което и време на деня да ви е удобно, се придържайте към него. Четенето ще се превърне в навик, когато го свързвате с определено време от деня си, което го прави и по-вероятно да се придържате към него.

3. СЪЗДАВАНЕ НА  МЯСТО ЗА ЧЕТЕНЕ
У дома имам специален ъгъл за четене. В него имам библиотека, лампа и много възглавници. Най-добре се чувствам, когато чета закътана в това място. Някои хора се чувстват добре, като четат в леглото си, а някои си падат по това да четат навън. Намерете, къде ще ви е най-удобно да се насладите да почетете и се придържайте към тoва място.


4. ВЗЕМЕТЕ ТОВА, КОЕТО ВИ Е НЕОБХОДИМО
Чай, възглавници, закуски, фонова музика, очила: каквото ви е необходимо, за да седнете и да почетете, бъдетe сигурни, че имате всичко необходимо. Нищо не е по-лошо от това да се налага да прекъсвате четенето си, защото сте забравили нещо. Погрижете се да ви е удобно и не мърдайте.

5. ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ КНИЖЕН КЛУБ Книжните клубове са прекрасен начин да се разберете за нови книги, да направите приятели и да наваксвате в четенето. Книжните клубове слагат крайни срокове за четене и хората в групата, често се държат отговорни един към друг, за завършването за една книга. Ако не можете да нaмерите такъв клуб, обмислете възможността да направите такъв с някой от приятелите си, семейството си или колегите си. Може да бъде добър начин да се свържете с нови хора в живота си.


6.ЧЕТЕТЕ КАКВОТО ВИ ХАРЕСВА
Не се чувствайте зле, ако не ви харесва най-новата книга на някой известен автор. И какво от това? Да се принудите да четете книги, които не ви харесват,  е рецепта за бедствие. Научете се кога да се откажете от някоя книга, която не ви доставя удоволствие и да продължите напред. След като намерите книга, която ви харесва, помислете дали да не прочетете и други книги от същия автор. Освен това, има големи ресурси за избор на следващата ви книга. What should I read next е голям онлайн ресурс да намерите четиво. Сайтът взима нашите предпочитания и намира нови книги и автори, на които е вероятно да се насладите.

7. РАЗГЛЕДАЙТЕ ЗА АЛТЕРНАТИВИ
Като човек, който предпочита хартиените книги, които можете да държите в ръцете си, ме боли да спомена за алтернативите на книгите. Много хора намират устройства, като електронните четци, да им бъдат много полезни. Тези устройства позволяват на потребителите да свалят и четат дигитални книги. Таблетите също могат да бъдат истински спасители на пространство, тъй като много от тях са в състояние да съдържат повече от хиляда книги наведнъж. Въпреки че, те могат да имат висока цена, тези устройства стават все по-евтини. Ако мислите, че бихте предпочели електронната алтернатива, разгледайте в интернет и намерете таблета, който мислите, че най-добре пасва на нуждите и на бюджета ви."