Дилек Пазарджъклъ от Добрич ни изпрати полазна информация за храните, с които да влезем във форма за лятото :) Благодарим! Ако и ти имаш какво да споделиш с нас, направи го тук!

Практически лятото си е точно бикини сезонът. Не искам да ви плаша, но това си е самата истина. За всички нас, които не сме Миранда Кер или някой друг супермодел, ето няколко храни, които ще ни помогнат да свалим някое друго излишно килце или просто да се храним малко по-здравословно.

Яйца:
Яйцата са един отличен и евтин източник на протеини. Белтъците можете да консумирате колкото желаете, но жълтъка трябва да употребявате в ограничени количества, може по един на ден.

Йогурт:
Йогуртът е с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини. Също така е и чудесна закуска.

Риба:
Рибата е с ниско съдържание на калории и високо съдържание на протеини. Например скаридите са лесен и вкусен начин за добавяне на протеини. Само не пържете рибата, по-добре я пригответе на скара или я добавете към вашата салата.

Плодове:
Плодовете не само са пълни с витамини и минерали, но и с антиоксиданти. Антиоксидантите помагат на кожата ви да бъде млада, красива и щастлива. Плодовете, също така, са пълни с фибри, които ни зареждат с енергия без излишни калории. Препоръчвам ви да се придържате към плодовете в сезона.

Зеленчуци:
Точно като плодовете, зеленчуците са заредени с витамини и минерали и са с ниско съдържание на калории. Напълнете половината си чиния на обяд и на вечеря и ще подържате добра форма.

Овесени ядки:
Чудесен начин да започнете деня. Пригответе си за закуска овесени ядки с кисело мляко или с прясно мляко, добавете плодове за допълнителен вкус. И тази превъзходна закуска ще ви задоволи до обяд.

Модел на Voctoria's Secret

Бадеми:
Богати на омега-3, тези ядки са преносими и достатъчни да задоволят глада ви незабавно.

Авокадо:
Това е най-здравословният вид мононенаситени мазнини, и за да се чувстваме удовлетворени, трябва да сме сигурни, че имаме мазнини в храната си.

Мляко:
Снабдено с девет основни хранителни вещества и с ниско съдържание на мазнини, млякото е фаворит за вашата закуска.

Печени картофи:
Здравословни въглехидрати чудесни са за допълнение към протеините или вегетарианска вечеря.

Хумус:
Хумусът е богат на фибри, ниско съдържание на наситени мазнини и е чудесна добавка към сурови зеленчуци.

Вода:
Водата е много важен фактор за вашето тяло, кожа, организъм. Трябва да пиете много вода, поне по осем чаши на ден. За разнообразие на вкуса добавете резен лимон и краставица.