Водещият за България доставчик на бизнес информация Golden Pages стана партньор на Nokia и по този начин осигури на фирмите още една възможност да се промотират към потребителите. Цялата му база данни вече е налична на Ovi Maps, където потребителите вече могат да търсят всяка една от над 90-те хиляди български компании, които са регистрирани в справочника. Рекламодателите от своя страна могат да се промотират дейността си пред растящия брой хора, които използват устройствата на Nokia, за да търсят доставчици на продукти и услуги.

Базата данни на Golden Pages е интегрирана в опцията Search в Ovi Maps

Потребителите могат според нуждите си да търсят и да изберат фирма, да получат карта, с местоположението й, както и да им посочи как да стигнат до нея.

Ovi Maps на Nokia сега е вече безплатна и преинсталирана на най-новите смартфони на Nokia както и на широк набор от достъпни среден клас устройства, които имат GPS, като броят на устройства расте постоянно. Ovi Maps има набор от ключови характеристики - нямат скрити разходи, имат най-добрия глобален обхват, нямат нужда от мрежова връзка при навигация и имат гласова навигация, която е подходяща както за шофьори, така и за пешеходци. За потребители с устройства на Nokia, които нямат преинсталиран пакет Ovi Maps навигация, вече има налична такава за сваляне от www.nokia.com/maps.

Потребителите вече имат по-широк набор от възможности да се информират за бизнеса,

както и за други опции за свободното си време и да получат указания как да стигнат пеша или с кола до целта си. Всичко това вече е възможно само на един клик разстояние. В допълнение, потребителите на Ovi Maps могат лесно да споделят местоположението си във "Фейсбук” с едно кликване от Ovi Maps на тяхната Nokia. Приятелите могат да бъдат постоянно информирани къде се намира потребителят и какво си мисли.

"Хората все повече и повече използват мобилни устройства, за да се свързват с интернет.

Посредством партньорството ни с Nokia, още повече улесняваме намирането на доставчици на продукти и услуги през мобилните си устройства. Скоро около 30% от търсенията в интернет ще се правят през мобилните устройства и затова е важно да дадем достъп на потребителите до нашата база данни и по този начин. Бизнесът също трябва да се възползва от мобилния канал, за да се промотира пред потенциалните си клиенти. Партньорството ни с Nokia е още един начин, по който помагаме на българския бизнес и потребителите”, заяви Ник Сондерс, главен изпълнителен директор на Golden Pages. “Никоя друга компания не дава на бизнеса такъв широк избор от опции за реклама и промоции в България”, допълни той.