Верея Калций е натурално прясно и кисело мляко, обогатено с 30% органичен калций, извлечен по специална технология от краве мляко. Сега Верея Калций се предлага с добавен комплекс точно подбрани витамини А, D3 E, B9 (фолиева киселина) за максимално усвояване на калция и по-добра форма. Тази внимателно разработена и тествана рецепта осигурява един добър баланс между богат млечен вкус и адекватното съдържание на калций и витамини.

Прясното мляко Верея Калций е с масленост 1,5%, а киселото - с 0,1%, защото калцият се усвоява по-добре при прием на нискомаслени продукти. При процеса на обезмасляване обаче се намалява количеството на мастно разтворимите витамини. Във Верея Калций загубата им е балансирана с добавени комплекс от витамини:

Витамин A - активен антиоксидант, който стимулира правилното функциониране на имунната система, подпомага растежа и доброто състояние на костите, кожата, косата, зъбите и венците. Допринася за снижаване на нивата на вредния холестерол.

Витамин D3, също като калция, е необходим за здравината на костите, а освен това допринася за правилното оползотворяване на калция и фосфора.

Витамин E предотвратява и забавя окислението на мастни съединения, което от своя страна забавя остаряването на клетките и запазва младостта. Витамин Е доставя кислород на тялото, с което подобрява издръжливостта и облекчава състоянието на умора. Той също е от групата на антиоксидантите.

Фолиевата киселина се грижи за добрия вид на кожата. Наличието на фолиева киселина предотвратява развитието на анемия и предпазва срещу вродени дефекти и малформация на плода.

Калцият е добре известен минерал, който поддържа здравината и плътността на костите и зъбите. След 20–годишна възраст тялото ни започва да губи калций и неговото приемане е важно.

Препоръчителната норма* за дневен прием за възрастни е 800 мг на ден. При недостиг на калций здравината на скелета се нарушава и се повишава рискът от счупвания, дори и при ежедневни натоварвания. Препоръчителният прием на калций е добра профилактики срещу остеопороза – заболяване, от което страдат над 800 хиляди жени в България. Освен това калцият има и роля в други важни физиологични дейности като съсирване на кръвта, регулиране на ензимната активност и клетъчната мембранна функция.

Млякото и млечните продукти са най-богатият източник на калций. Обогатени допълнително с естествен млечен калций чаша от прясно мляко (200 мл) Верея Калции или порция (200 г) кисело мляко Верея Калций осигуряват 34% от препоръчителния дневен прием на калций.

Верея Калций е висококачествен натурален продукт, произведен от сурово мляко първа категория, означено с елипсовиден знак и ЕО номер на опаковката**. За сравнение, млеката, прозведени от суровина от втора категория, съдържат над 100 000 общ брой микроорганизми на милилитър, и могат да бъдат разпознати по знака шестоъгълник.

*Според наредба № 23 от 17.05.2001 г. на Министерството на здравеопазването за условията за представяне на хранитерната информация при етикетирането на храните.

** Според Наредба №4 на МЗХ от 19.02.2008 г за специфичните изисквания при производството, съхранението и транспортирането на сурово краве мляко и изискванията за търговия и пускане на пазара на мляко и млечни продукти, съгласно Регламент ЕО № 853/ 2004 на Европейския парламент и съвета от 29.04.2004 г.