Акнето е заболяване, което се проявява под различни форми и зависи до голяма степен от генетичната предразположеност на организма. Но, ако спазвате изброените по-долу съвети, можете да повлияете положително върху неговото протичане.

Храненето

Приемът на много бързо усвоими захари, като ориза, тестените изделия с бяло брашно и захарта, повишава секреция на инсулин, който трябва да обработи храната. Това от своя страна води до началото на сложен хормонален и ензимен процес, който стимулира отделянето на мазнини в клетките.

Затова се придържайте към здравословен хранителен режим, в който белият хляб е заместен с пълнозърнест, сладките неща са сведени до минимум, а плодовете и зеленчуците са основна част от менюто ви. Това ще помогне на организма ви да се освободи от натрупаните токсини.

Околната среда

Противно на повечето очаквания, слънчевите лъчи не са полезни за акнеичната кожа. Те предизвикват клетъчна стимулация, което води до задебеляване на епидермиса и запушване на порите. До задебеляване на епидермиса води и цигареният дим – доказан враг на страдащата от акне кожа. Крайният резултат от тези въздействия е влошаване на симптомите на съществуващото акне.

Затова е препоръчително да прекарвате повече време на чист въздух, например сред природата, но задължително използвайте некомедоногенен слънцезащитен продукт.

Третиране на пъпките

Колкото и голямо да е изкушението, не стискайте пъпките си! Това може да предизвика допълнителни възпаления на кожата, както и поява на трайни белези.

Препоръчително е да се обърнете към квалифициран козметик, който да почисти кожата ви професионално. Консултирайте се с вашия лекар какви процедури и колко често е добре да се прилагат.

Козметика и съпътстваща грижа

Допълнителна помощ в грижата за проблемната кожа може да окаже серията Eucerin® DermoPURIFYER. Нейната оптимално подбрана комбинация от съставки: Млечна киселина, Л-карнитин, Декандиол и Ликохалкон А има насочено действие срещу 4-те основни фактора, причиняващи акне. Комбинираната употреба на продуктите от серията Eucerin® DermoPURIFYER осигурява перфектната ежедневна грижа за проблемната кожа в 3 лесни стъпки:

1. Измиване

Измиващите продукти спомагат за премахване на излишния себум и по този начин възпрепятстват размножаването на бактериите. Почиствайте кожата си сутрин и вечер, за да я подготвите за по-нататъшна грижа.

2. Тонизиране

Употребата на тоник помага при много мазна кожа, тъй като почиства порите в дълбочина и има комедолитичен ефект.

3. Грижа

В комбинация с почистването и тонизирането, нанасянето на крем за дневна и нощна грижа регулира функциите на проблемната кожа и  подпомага действието на медикаментозната терапия.


Повече информация за серията Eucerin® DermoPURIFYER и още полезни съвети как да се справите със засегната от акне кожа може да намерите на www.eucerin.bg/DermoPURIFYER.