Това показва анкетното проучване, организирано от Спазмалгон – един от най-популярните лекарствени продукти в България за болки в областта на корема.

Често заради месечното си неразположение много от жените отлагат предварително уговорените си срещи, тренировки и дори работни ангажименти, тъй като изпитват освен чисто физически и емоционален дискомфорт в ежедневното си общуване. Едва 3% от анкетираните жени никога не изпитват болка по време на менструацията си, за разлика от внушителните 97%, които не се чувстват добре през този период.

Близо 25% от отговорилите 1396 жени не споделят за проблема си или го обсъждат само с лекаря си. Повече от 20% от дамите не срещат разбиране както на работното си място, така и в обществото, защото предпочитат да не разказват за неразположението си. Останалите 80% от жените предпочитат да говорят единствено с близките си хора или приятелките си, тъй като се притесняват от отрицателното отношение на околните. За такъв дискомфорт в общуването признават близо 75% от жените. Останалите 25% от участничките в анкетата се опитват да се държат нормално и подтискат физическата отпадналост и емоциите, породени от менструалните болки.

Тъй като смятаме, че неразположението по време на месечния цикъл е сериозен проблем в ежедневието на голяма част от жените и заслужава по-голямо внимание от страна на обществото, решихме да създадем тази анкета, за да разберем как да помогнем на всички момичета и жени, които изпитват болка по време на менструация – поне като им покажем, че не са сами и че много голяма част от хората около тях знаят за проблема.

Близо 68% от дамите признават, че освен топлото легло, милото отношение, почивката и шоколада, задължително се доверяват и на Спазмалгон, за да направят този момент от месеца по-лек и безболезнен.



Благодарение на тройната си комбинация, Спазмалгон има бързо обезболяващо и спазмолитично действие. Предлага се в две опаковки от 10 и 20 таблетки за по-голямо удобство на пациента.

Спазмалгон съчетава традиция и високо качество на изгодна цена - 10 таблетки - 2,20 лв. / 20 таблетки - 3,99 лв., които ще ви дадат освен облекчение и спокойствие, но и така нужния комфорт и самочувствие в тези дни.