Най-сладките вещи, които си изработваме сами са тези, които можем да сложим в графа от нищо нещо. Та така и с тази стара бутилка и останала прежда, които за половин час се превърнаха в атрактивен аксесоар за хола, или пък защо не и за работното място.

Необходими материали: лепило, ножичка, стъклена бутилка (може и от бира), различни цветове прежда, (за улеснение може да използвате и четка за рисуване)

Снимка: LadyZone.bg

Разтворете лепило С200 в чашка с малко вода. С помощта на четката нанесете в най-долната част на бутилката и малко по-долния ръб.

Снимка: LadyZone.bg

Оставете лепилото да засъхне за около 30 секунди и вземете първата прежда. Започнете да намотвате около бутилката, така че да се оформи тънък, но все пак слой, който да покрива повърхността на бутилката.

Снимка: LadyZone.bg

Продължавате до получаване на задоволителен резултат.

Снимка: LadyZone.bg

По същия начин постъпвате и с останалите цветове от преждата.

Снимка: LadyZone.bg

Ако бутилката има извивка, то бъдете внимателни при намотването на прежда около нея, за да не се изплъзне от долната част към гърлото й. Изчаквайте повече време, за да засъхне лепилото и преждата за него.

Снимка: LadyZone.bg
След последния цвят и облепване на цялата бутилка с прежда, си имате ваза за чудо и приказ. Естествено ще трябва да внимавате при миенето след това.

Снимка: LadyZone.bg