Със сигурност в портфейла си имате някоя стара дебитна или кредитна карта, която не сте върнали на банката след изтичане на срока на годност и се чудите дали направо да не я изхвърлите. Ами, не я изхвърляйте, защото ще ви дадем една основателна причина да не го правите. Особено, ако цветът й е свеж и има с какво от гардероба си да го комбинирате. Нашето предложение е да си направите уникални обеци.

Нужните материали са дебитна или кредитна карта, ножици, кукички за обеци, метално кръгче (което можете да си набавите от други обеци или някой стар гердан), макетно ножче, мъниста.

Снимка: LadyZone.bg

1. Нарежете кредитната или дебитна карта на тънки ленти (вашите може да са по-дебели, в зависимост от ефекта, който искате да постигнете). Трябват ви десет на брой.

Снимка: LadyZone.bg

2. Пробийте с помощта на макетно ношче дупки в единия край на всяка лента. Ако искате за разнообразие, всяка лента може да е с различна дължина, за да се получи по-ефектно.

Снимка: LadyZone.bg

3. Нанижете лентите на металното кръгче, за което по-късно ще захванете кукичките за обеци. Между всяка лента слагайте по едно малко мънисто, за да могат да се разредят и да се постигне ефектът на ветрилото. В случая ние сме използвали алуминиево фолио, което не се личи, но успешно можете да използвате и други материали за целта.

4. Сложете кукичката и сте готови да пробвате новите си обеци, които със сигурност ще са уникални.

Снимка: LadyZone.bg