Обеците тип "cuff" са много модерни напоследък и това никак не ни учудва. Те са ефектни и елегантни със съвсем малко бунтарски имидж - колкото да не става скучно. Затова потърсихме лесен начин да си направим сами вкъщи. В случая са използвани кристали Сваровски, но вие можете да изберете и други камъчета. Много е важно да не правите компромис с качеството на лепилото - Е6000 е чудесно за целта, но ако вие си имате друго, което ви върши работа, ползвайте него.

Какво ви трябва:

няколко обковани кристали Сваровски в размер 8 х 4 мм.
няколко обковани кристали Сваровски в размер 11 х 3 мм.
1 извита (може да е златна, сребърна или просто метална) тръбичка в размер 2 х 40 мм.
винтче за обеци (накрайник)
клечка за зъби
чук
бижутерски клещи
клещи за рязане на тел
Е6000

Снимка: honestlywtf.com


Започнете с тръбичката - използвайте чука, за да я направите плоска. Използвайте бижутерските клещите, за да я загладите.

Снимка: honestlywtf.com


Издърпайте поставката, върху която работите (например кадастрон или каквото предпочитате) в края на масата. Продупчете дупка и пъхнете накрайника в нея. Изстискайте повечко лепило върху лъжичка по ваш избор.

Снимка: honestlywtf.com


С помощта на клечка за зъби сложете щедро лепило върху накрайника. Сложете Е6000 и върху плоската извита тръбичка. Оставете да изсъхне 10-15 минути, после добавете още лепило и започнете да редите по-късите кристали отгоре. Използвайте клещите и клечката за зъби, за да ги наместите по ваш вкус. Оставете да изсъхне.

Снимка: honestlywtf.com


Добавете още лепило върху тръбичката и започнете да редите по-дългите кристали - един по един, като редувате - от едната, от другата страна.

Снимка: honestlywtf.com



Използвайте четката за зъби, за да добавяте лепило по краищата на кристалите  - за допълнителна сигурност. Оставете да изсъхне през нощта.

Снимка: honestlywtf.com



С клещите отрежете ненужния метал. Проверете дали някое кристалче не е паднало или дали е нестабилно и добавете още лепило, където е необходимо.

Снимка: honestlywtf.com


Оставете обеците да съхнат поне още ден, преди да ги сложите.

Снимка: honestlywtf.com



Не забравяйте да използвате стегнати винтчета, за да не загубите чисто новите си и толкова красиви обеци.

Снимка: honestlywtf.com