Омръзнали са ви старите дънки? Искате да ги освежите, но да стане лесно и да не е скъпо? Има вариант. 

Когато за първи път реших да променя старите си дънки, бях в гимназията. Взех ножица, игла и конци и се скрих в стаята си. Майка ми реши, че правя нещо много страшно и нахлу с гръм и трясък. Крайният резултат всъщност дори на нея много й хареса.

Необходимости:



чифт дънки
ножица
игла, конец
гривна

за есенна визия - шапки на жълъди

Разшийте единия от задните джобове. Използвайте ножица или остро макетно ножче, за да срежете конците. Денимът под джоба е в по-тъмен цвят. Разликата в двете половини на задната част на дънките ще привлече доста погледи към дупето ви. 



Разшития джоб ще зашием отстрани на крачола. Все пак джобовете освен че са декоративен елемент, са и изключително полезни. Нека страничния ръб да минава по средата на джоба.



Шевът на машина е по-здрав, но можете да го направите и на ръка. В това странично джобче може да сложите телефона, ключовете или запалката и така винаги да си ви под ръка. 



Следва украсата. Знаете ли, че за целта може да използвате собствените си бижута, и по-точно гривни? Използвам синджирена гривна с различни декоративни елементи по нея.


За да придам повече есенна визия, от близкия парк събрах няколко жълъдови шапки. Лакирах ги с безцветен лак и с конец ги вързах за халкичките на гривната.



Ако на дънките ви няма халкички, за които може да закачите гривната, направете си такива с конец.