При правенето на смес за целувки, белтъците трябва да се отделят изключително прецизно от жълтъците. В противен случай сместа не бухва и не се сгъстява достатъчно за целта. Съществуват и много други случаи в кухнята, при които е важно бързо и точно да отделим двете части на яйцето.

Ако не сте от най-сръчните и бързи кулинари, то сме сигурни, че разполагате с две купи и празна пластмасова бутилка – сигурният начин да отделите жълтъците и белтъците за секунди. Вижте как става във видеото, което заснехме. Ако ви е харесало, не се притеснявайте да коментирате, споделяте във Фейсбук, а също и да споделите каква е вашата техника за бързо отделяне на двете части на яйцето.



Ако този трик ви е харесал, ето още няколко, с които да се забавлявате и да си улесните живота:

Как да сгънете тениска за по-малко от 5 секунди>>

Как да сврите картоф за 4 минути>>

Как да сгънете чорапите, така че да има повече място в чекмеджето>>