Първият учебен ден наближава, а с него и приятната суета какви цветя да подари детето на учителката. Много ученици избират живите цветя в саксия. Ако все пак сте решили да подарите рязан цвят, ето как лесно може да опаковате стръковете, за да ги превърнете в ефирен арт букет.

Необходими материали:

- цветя (рязан стрък)
- голям лист крафт хартия
- парче тънък найлон или стреч фолио
- ластик
- цветно тиксо
- канап
- ножица

1. Подравнете дължините на всички стръкове цветя. Правило на цветарите е стеблата да се отрязват под ъгъл. Така повърхността, с която цветето може да поема вода е по-голяма и следователно му осигурявате по-дълъг живот във вазата след това. Оформете всички стръкове на цветята по този начин.

2. Следващата стъпка не е задължителна, но е препоръчителна. Завийте най-долната част от стръковете в найлон и го прикрепете с ластик. Така ще предотвратите случайно разкъсване на крафт хартията от острите дръжки на цветята.

3. Завийте цветята в крафт хартията по начина, който е указан на снимката. Крафт хартията има натурална визия и цвят и често е предпочитана пред елегантните целофани, тишута и крепове. Напоследък са особено актуални принтовете със стари вестници и винтидж списания. 



4. Залепете края на хартията с цветното тиксо. С него може да направите и няколко ивици върху хартията, за допълнителен арт ефект.

5. Вържете канапа на панделка, без да стягате. Вече имате красив и ефектен букет, който детето ви може гордо да подари на своята учителка в първия учебен ден.