В последните години изкуствената трева, която се продава в магазинната мрежа, е широко разпространена за декорация за Великден. Върху нея се полагат яйцата – за да не се чупят и за да е красиво. Естественото обаче винаги е било по-атрактивно от изкуственото, затова ви предлагаме да си отгледате собствена трева за декорация за празника.


Какво ви е необходимо:
семена за бързоникнеща трева (например райграс), кошница, пластмасов съд, отговарящ на големината на кошницата и почва

Как тревата да поникне бързо: Вземете пластмасовия съд и го напълнете с почва. Разположете семената на повърхността и с пръсти ги заровете, така че да са на около половин сантиметър дълбочина. Но не повече. Залейте с вода – почвата трябва да е мокра, но семената да не плуват във вода.

LadyZone съвет: Ако искате тревата да поникне още по-бързо, когато засадите семената, покрийте ги с прозрачно фолио. Така те ще поникнат в рамките на 2-3 дни, вместо за 4-5.

Когато поникне тревата, трябва да премахнете фолиото, за да може да се развива и расте нормално.

Единственото, което трябва да правите всеки ден в грижа за тревата е да я поливате. На 7-8 ден трябва да се получи красива зелена полянка. Сложете я в кошницата и когато боядисате яйцата – можете да ги разположите върху нея.