И най-интересната връзка може да започне с тъпа свалка. Как мъжете свалят жените – с клиширани изрази, без да напрягат много-много мисълта си или пък залагат на силата на първото впечатление - духовита и остроумна фраза? За да открия верния отговор на въпроса и за да бъде информацията ми абсолютно достоверна, решавам да направя екперимент.

Ще се регистрирам в сайт за запознанства и ще проверя как мъжете заговарят една жена, какво й предлагат, как се опитват да я впечатлят, разчитат ли на стари лаври, фалшиви снимки, оригинални ли са, скучни, или пък интересни...

Избирам един от големите сайтове за запознанства. От ник Госпожица Лаленце минавам на Smile_Like_Sun - кирилицата не е позволена (защо ли пък да е, да не сме в България?!?). В следващата стъпка трябва да се опиша - височина, килограми, цвят на очите, косата... упс! Стой! Ще трябва да прикча и снимка, която отговаря на този вид. Да потърся в банката със снимки какви зеленооки жени има. Винаги съм искала да имам зелени очи. Дори съм готова да се закълна, че в гимназията освен кафявото имах и малко зелено в ириса. Сещам се за един стар имейл, който ще използвам, за да получа потвърждение на регистрацията си. Отварям го - 1818 нечетени писма! Наистина е стар, чак се чудя как помня паролата за влизане. Важното е, че сега ще свърши работа.

Имам 3 дни на разположение за този експеримент, затова трябва да бъда впечатляваща жена, без да съм със сексуално агресивна визия все пак. Ето ме и мен:



Силвия Николова, на 24 години, 171 см, 54 кг, търси кореспонденция и неангажираща връзка, не си представя бъдещия партньор, ще го позная сред безинтересните, описвам се като "вихрушка от емоции".

Само цъкнах на линка за потвърждение и съобщенията заваляха. На следващия ден имах 33 съобщения от мъже и 1 от жена с ник А *.

Тя ми пишеше следното:

Много внимавай!
В този сайт е пълно с помияри.....които са се маскирали като интелигентни, остроумни и добри!

Женска солидарност – браво!
Не й отговорих. Пет минути след това от нея пристигна ново съобщение.

Е, можеше поне едно благодаря да ми напишеш за съвета, но грандоманията май много те гони. И именно заради това, много уроци ще получиш докато не разбереш, че не трябва да се надуваш!

Женска солидарност? Не думай!

И приключението започна...

Ако мога да разделя мъжете, с които се срещнах виртуално в тези дни, по категории, спрямо техния начин да ме заговарят и свалят, те биха изглеждали така:

Изявено сексуално

Б:
Cilvia = super sexy model A class;-)))

B: zdr sladur4e, iska6 li sex?

Чичко Паричко

Г: zdr az izglejdam dobre s atleti4no, tialo, tursia diskretna neangajirashta vruzka, predlagam sponsorstvo po 150lv na sreshta

Д: kefish me beibi i te jelaia za sex 2 chasa i ti davam 500lv! diskreten sam i seriozen !!!

Е: Аз съм на 31г, от София; търся приятно младо привлекателно момиче като теб за моя любовница, като предлагам в замяна много добра месечна издържка,ако имаш интерес драсни едно съобщение да поговорим. Предложението е 2000 лв на месец


Право в целта

Ж: Здравей Силвия.
Адмирации за смазващо секси визията ти!!!
Впечатлен и силно заинтригуван съм!
Да те поканя на по питие, да се запознаем?
скaйп-**** /макар и да е строго служебен/!

Силвия Николова отговаря: Е, щом е толкова строго служебен, да не рискуваме :)
Иначе благодаря за комплимента. Малко бърза ми идва поканата за питие. Сори, но все пак има хора всякакви...

Ж: Принципа на "стереотипа на общоприетото"! Ясно. Дерзай

Опитах да отговоря, но разбрах, че г-н Ж ме е блокирал. Директен човек – оценявам го!

З: Хареса ми какво видях в твоя профил... И ако ти харесваш каквото виждаш (реални снимки) ще се радвам да си пишеме... Ако ли не - просто ме подмини като малка гара... Да не си губим взаимно времето... :) Системата очаква вашия избор :)

И: Жена ли си?

Силвия Николова отговаря: Хахаха, да :). Съмнения?

И: ''Отговаряш'' като поредния ''мъж'', регистриран тук, за да се научи, как го правим ние, истинските. Ако си нормално момиче, обади ми се/клип на +420 *** *** ***. Не съм в Б-я днес. На скрити номера и СМС не реагирам. Имаш една минута.

Не се обаждам и той ме блокира!

Разглеждам галерията с профили на мъже. Умират да се показват голи, по рендета (така наричам плочките и мускулите, които демонстрират обикновено пред огледалото с мобилен телефон в ръка). Има стари, млади, симпатични, готини, откровено грозни, без снимки...

Следващата категория:

Намирам за оригинални
Й: Обичате ли да четете книги ?

К: Добър вечер. Когато те видях се сетих за една песен на Морфин и по-специално за следното: I can tell you taste like the sky 'cause you look like rain. Не се наемам да кажа друго, освен горното, защото още не те познавам. Но ако желаеш да промениш това - ще се радвам да ми пишеш. Ако пък не - поздравявам те с песента http://www.youtube.com/watch?v=WkSzV6jAkhQ

Л: Заявявам принадлежност към Безинтересните, малко известен факт е, но съм пряк потомък на един от основателите :))))))

М: zdr kak sii usmivke

Н: Догдето пясъкът е още топъл
и още чист от кални ходила,
дордето още с дивия си ропот
човешката тълпа не е дошла.
Дордето ни звездите, ни луната
не са отворили очи над нас,
ела любов ! Ела със ония вятър,
в които скрит те чакам аз.
В една огромна фуния ще потъна
лицата ни нощта ще окраде,
безименна ще бъде любовта ни !
Недей ме пита кои съм, откъде !
Не ще ти кажа нищо ! Аз съм тайна,
какво си ти.... ти- любовта.
И ще сме една безкрайност
и продължение на вечността.
Ела любов ! Побързай ! Време няма !
Ела преди да стане светло вън,
за да не разбера, че си измама,
че ти не съществуваш, че си сън !

О: Уважаема госпожице Николова, четете това писмо, защото Вашето търсене свърши. Вие може да свършите после. :) Намерихме идеалният приятел - специално за Вас! След супер прецизен, изключително труден и извънредно изтощителен кастинг, открихме човекът, който не само отговаря на Вашите критерии, заради които сте регистрирана, но и ги надминава значително. Силвия, вижте профила на Г-н ****!:) Възбуди ли... :) интереса Ви?! Предлагаме Ви да обмените мисли с този мил, чаровен, внимателен и забавен събеседник! Отговорете ни, за да си запишете час!

П: Да ти се намира карта, тъй като се загубих в очите ти?

Много хора се заиграха с описанието, което съм дала за себе си – „вихрушка от емоции”. Изводът – за да стане свалката, хвърляйте сламки. Все пак не можете да чакате пасивно, докато ТОЙ дойде и свърши цялата трудна работа със опознаването. Все някой ще се хване за сламките. По възможност трябва да се хване някой готин. В реалното пространство краткото описание на профила може да е надпис на фланелката или шапката, например.

Р: Само вихрушка !? - имам усещането за тайфун или бъркам ? :))))))

С: Вихрушка от емоции! Нищо не съм чул за теб в прогнозата днес! Да не си изненада за синоптиците?

Силвия Николова отговаря:
О, ще чуеш, ще чуеш.... току-що говорихме с Емо Чолаков :)

С: Каква вихрушка си!? Сама се издаваш :) Да бях станал и аз синоптик сега на Емо му се обаждат вихрушките а аз трябва да го гледам и слушам.

Т: В твоята вихрушка и по къс ръкав влизам... :)

Клишета, клишета, клишета или Голямата скука на човечеството

У: Извинявай случайно познаваме ли се?
(стига бе, това сериозно ли се случва и в нета?! Една от най-клишираните фрази за свалка лице в лице)

Ф: kak sme
(ей, тук се сещам за Джоуй от сериала "Приятели" и прословутата му реплика и продължавам да се чудя как изобщо работи при него.)

Х: S tova opisanie za sebe si me zaintriguva.

Ц: Zdrasti. Dobur den. Shte mi bude prijatno da se zapoznaem. Priemam tvoeto mislene i uslovia i sam gotov da gi spodelja s teb. Ot men hubav i prijaten den.

Ч: Zdravei, :) Kak si? predpolagam 4e syob6tenieto mi e dosta banalno i sku4no no predpo4etoh da zapo4na s tova zdrasti i kak si 6tot mislq 4e e po dobre da zapo4na taka otkolkoto sas syob6teniq ot roda na "kuklo iskam...."i "ako mi padnesh",,,, ta...nqmam idea ti ot koi tip syob6teniq predpo4itash da polu4avash i ve4e sigurno si imash takiva / i se nadqvam 4e ne sam ti dosadil mnogo : 6te se radvam da si popishem i da mi razkajesh ne6to za teb :)

Ш: Здравейте Ще може ли да се запознаем?

Ъ: Би било тъпо да те изпусна.

Ь: .... с доза вълнение и малко притеснение :)
какво ни дели?

Ю: Здравей! Ще ми е приятно да се запознаем:)
(и да не си непознатото другарче от писмата ми в трети клас?)

Я: zdravei princeso! kakvo si pravish?

На третия ден от експеримента вече всички са ми писнали до болка, до пръсване, до повръщане. Само един човек ми е направил впечатление. Заговори ме простичко, но интересно – „Вихрушка си, но кой вятър те довя?” А това означава поне две неща – обърнал е внимание на описанието ми, има асоциативно мислене, има и чувство за хумор. 3 причини – достатъчни разговорът да продължи 3 дни. Тогава ми става гузно за лъжите и за това, че ще изгубя връзка с него след експеримента.

Изводите:

  • Виртуалните свалки не са това, което бяха. Ако преди около 10 години почти всички се правеха на Г-н Най-Готин, криейки се зад анонимноста на интернет, днес са много по-откровени. Използват истински снимки, пишат нормални описания на себе си с нормални правописни грешки. Бързо дават/искат и друг контакт – skype, facebook, мобилен телефон, блог.
  • Да бъдат оригинални, когато свалят една жена, не е най-силната страна на мъжете. Залагат повече на скучни, заучени, чути фрази.
  • Вместо Здравей, аз съм..., не се свенят да ти предложат пари за среща.
  • Има и такива, на които дребни женски хитристи и флиртчета не им минават. Ако ти не си това, което той иска и търси, няма да си хаби думите и силите, за да те сваля. Разбира го бързо и атакува следващата.
  • Рискувай, за да спечелиш - мисля, че това би трябвало да е мотото на фразите за свалки. Рискувай да измислиш нещо по-интересно и оригинално. То със сигурност ще изпъкне сред тоновете еднотипни фрази и изрази, които са като хора, облечени в сиви дрехи. Ако само наметнеш едно цветно сако, т.е. облечеш мисълта си в нестандартни думи, със сигурност ще бъдеш забелязан.



Много ми се иска в края на този материал да напиша, че за целта на експеримента не са наранени (чувствата на) хора. 
_________________________________________________________________

* от етични съображения ще заменя истинските никове с букви от азбуката