Нужни материали: един добре узрял ананас, остър нож, хартия за печене

Как да ги направите: измийте ананаса и отрежете горната и долната част. Кората му премахнете с помощта на нож – ако плодът е добре узрял, няма да имате никакви проблеми.



Добре е семената, които са под повърхността на ананаса, но все пак се виждат, да бъдат премахнати, защото именно те ще създадат усещането за листа на нашите цветя.



Остава да нарежете ананаса на много тънки шайби, почти прозрачни, за което отново се нуждаете от добре подострен нож.



Наредете шайбите ананас върху поднос или тава, подходящи за фурната, като предварително сте подложили и хартия за печене.

Поставете в нагрята на 220 градуса фурна и печете 30 минути. Наглеждайте произведенията на изкуството, защото в зависимост от спецификите на вашия електрически уред, е възможно да изгорят. Когато придобият златист цвят, обърнете от другата страна за още 30 минути.



Когато извадите от фурната, поставете във формички за мъфини, за да могат да се огънат като истински цветя. С плодовите цветя може да украсявате торти, мъфини, кексчета ил да декорирате и аранжирате букети.