.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

11 януари - Световен ден на думата Благодаря

| преди 1 година
благодаря
Снимка: iStock

На 11 януари отбелязваме Световния ден на думата благодаря. Предложен е за отбелязване през 1994 година от родения в щата Илиноис Ейдриън Сиукс Купърсмит. Благодаря е и една от най-красивите думи в българския език. Да благодариш е сила. Уж не е нещо сложно и голямо, но не оказва, че не всички хора са способни да изкажат тази малка думичка, а и да изпитат благодарност в сърцето си. 

Ето как може да отпразнувате този ден, а и да внесете повече щастие в живота си. 

В края на всеки ден, когато чиниите от вечерята са измити, децата са по леглата и сте сложили нощен крем на лицето си, отделете си 5 минутки за анализ. Седнете удобно и поставете лист и химикалка пред себе си. 

Напишете 5 неща, за които сте благодарни, че са ви се случили през изминалия ден.

Обръщайки поглед към случилото се и търсейки за какво сте благодарни в паметта си, всъщност концентрирате вниманието си върху хубавото и щастливото. Дори да сте го пропуснали през деня или да не сте му обърнали достатъчно внимание, докато се е случвало, в тези 5 минутки имате време да го изживеете пълноценно. Записвайки петте неща, ще се убедите, че в деня ви е имало много повече щастие, отколкото сте си мислели.
 
Превърнете тази практика в традиция и всеки път увеличавайте нещата с по едно.

С написването на тези благодарности подчертавате щастието в собствения си живот и изпращате положителна енергия и към хората около вас.

Пролетното почистване е?