Вероятно сте забелязали, че след полет кожата ви изглежда суха, зачервена и дори понякога груба. А замисляли ли сте се защо? Всъщност средата, на която сме изложени в самолет е абсолютно неестествена и изцяло изсмуква влагата от кожата ни. Добавете към това и притеснението, което повишава нивото на кортизол, и получавате истинска катастрофа.

За да се предпазим от всичо това, трябва да спазваме няколко прости стъпки преди, по време на и след полет.

1. Нанесете хидратираща маска нощта преди пътуването. Съветваме ви да изберете някоя със зехтин, мед, алое или масло от жожоба, тъй като те ще подхранят и овлажнят кожата ви.

Снимка: Thinkstock

2. Не пропускайте слънцезащитния крем – макар и да сте предпазени от директна слънчева светлина, UV лъчите навлизат и през прозорците на самолета.

3. Носете 100% памучни дрехи. За да се предпазите от обриви, заложете на естествени материи, които няма да раздразнят кожата ви.

4. Изберете водата. Може и кафето и алкохолът да ви се струват като добър избор по време на полета, но повярвайте ни, никак няма да помогнат на състоянието на кожата ви. Ако все пак искате да се поглезите, заложете на зелен чай – той ще ви зареди с витамин C и други антиоксиданти.

5. Ексфолирайте и хидратирайте кожата си след пътуването. Така ще се отървете от досадните замърсявания и ще запазите кожата си мека и здрава.