Приложенията на гримовете с изтекъл срок на годност не включват тяхната употреба вместо друг продукт за разкрасяване! Започваме с това, защото можете да попаднете на редица материали тип "направи си сам", които предлагат именно такива неща. Дори и да звучи практично и дори хитро, със сигурност е възможно да си докарате някоя неприятна алергия или друг страничен "дефект". Не се тревожете обаче - има немалко други приложения на старите гримове, които няма да са опасни за здравето ви.  

Например?

Какво да правим със старата спирала?

Много просто - запазете четката, измийте я добре и... Добре, започваме - ако много ви допада, използвайте я за новата си спирала. Всичко, което трябва да запомните е, че е добре да я измивате добре след употреба и да я пазите в чиста чантичка. Тя върши чудесна работа и ако искате да "срешите" веждите си или пък да премахвате сплъстяванията по миглите си след нанасянето на "валидната" ви спирала. 

Какво да правим със старите сенки?

Момичетата, които обичат да майсторят разни неща, ще бъдат доволни - старите сенки са супер за рисуване, което се изисква за изработването на картички, за всякакъв дизайн върху хартия и ако се фиксират - можете да придадете блясък на всичко - от дърво, до бижута.

Какво да правим със старите моливи за очи?

Изсъхналият с времето молив за очи може да се използва вместо обикновен. Напишете бележка на хладилника, например - отмива се лесно. Удобни са и ако освежавате дома си - те са по-меки от стандартните моливи и можете да отбелязвате ъгли или да правите всякакви други маркировки, когато се налага. 

Какво да правим със старите лосиони за тяло и кремове за лице?

Използвайте ги за почистване на кожени дрехи и аксесоари - ботуши, ръкавици, якета. Всичко, което трябва да направите е да втриете продукта, да оставите да попие, а останалото да избършете. Ще се учудите колко добре ще изглеждат нещата ви след това!

Какво да правим със старите лакове за нокти?

Знаете - добавете малко лакочистител и воала - лакът отново е годен за употреба. Не е препоръчително да го правите върху ноктите си - можете да увредите плочките, особено ако е с ацетон. Но пък не е никак лоша идея да развихрите въображението си и да изрисувате обикновените и евтини стъклени чаши или да фиксирате декорацията им - с безцветен лак. Това обаче не е всичко - когато говорим за декориране или промени - лакът за нокти може да бъде доста интересна "боя" - само сменете четката и дайте воля на креативността си.