Този закачлив маникюр освен, че е лесен е и много бърз за изпълнение. Разбира се, всички знаем, че бързата работа е срам за майстора. така че нека вложим повечко старание. Вижте как, стъпка по стъпка,  можете да направите ноктите си като тюркоазени великденски яйца със зайчета.

Необходими материали:
- Лакове за нокти в пет цвята (в случая са използвани бял, коралово розов, тюркоазено зелен, петролено зелен и бледо розов)
- Игла
- Памук и лакочистител - за всеки случай

Стъпка 1
Нанесете един слой от лака, който сте ибзрали за основа. Изчакайте да изсъхне добре и повторете.

Стъпка 2
Нарисувайте с бялото малко кръгче и го запълнете. Имайте предвид, че става релефно и може да не ви изглежда добре първоначално. Но не се притеснявайте - с топ лака всички неравности ще се изгладят.

Стъпка 3
Ушичките нарисувайте като направите продълговата чертичка от главата нагоре - ако се налага доизкусурете с друг лак за нокти с по-тънка четка. 

Стъпка 4
Сега е ред на "пълнежа" на ушите - внимателно потопете иглата в малко лак и леко, без да натискате запълнете вътрешната част с кораловото (или цвета, който сте избрали). За носле сложете малка точка в средата.

Стъпка 5
Очичките направете от зеленото - две точки с размер по желание (отново с иглата).

Стъпка 6
Сега е ред на точките - все пак трябва да сме шарени и празнични. Сложете точки от двата розови цвята, като по края на нокътя поставете по-тъмните - с тях ще очертаете контура на яйцето. Сложете зайчето на палеца и безименния пръст (или други два пръста по ваш избор), за да не стане кич.

Стъпка 7
Останалите нокти украсете само с точки - сложете отново тъмно по края и светло в средата. Накрая покрийте с топ лак за блясък и издръжливост.