Каквото и да правим с ноктите си те винаги се чупят, огъват и накрая резултатът е един и същ – заради един нокът разваляме целия си прекрасен маникюр. Ето какви отвари можете да забъркате вкъщи, за да избегнете неприятните изживявания от счупените нокти.

пиперЛют червен пипер
Забъркайте смес от 1 чаена лъжица студена вода, 1 чаена лъжица сметана и 1 чаена лъжица лют червен пипер. Разбъркайте и нанесете върху ноктите. Оставете да постои около 15-20 минути. Сместа е много силна, затова предупреждаваме да внимавате. И най-вече каквото и да правите не си бъркайте в очите. Така направената „маска“ за нокти използвайте веднъж месечно.

 

лимон

 

Лимонов сок и сол
Това вече е по-лесничко за изпълнение. Сместа се приготвя с 1 супена лъжица лимонов сок и една щипка сол. С помощта на четка нанесете върху ноктите и задръжте за 20 минути. Повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично за здрави и красиви нокти.

 

солМорска сол
А знаехте ли, че морската сол има страхотно въздействие върху заздравяването на ноктите? Единственото, което трябва да направите е да сипете топла вода в купичка и да добавите една съпена лъжица моркса сол. Потапяте ръцете си и ги държите 20 минути в така приготвената ваничка. След като извадите ръцете си ще усетите сухота, затова е добре да използвате хидратиращ крем. Процедурата можете да правите всеки ден в продължение на 10 дни. Изчакайте поне месец преди да повторите отново. Като цяло разликата се усеща още след 3-4 процедура.