Играй и спечели перфектна грижа за кожата си.

Да разбереш какъв е твоят тип кожа е от решаващо значение при избора на правилна грижа за нея. Не съществува универсален начин на поддържане, който да обхваща всички типове кожа.

Специалистите от AVON обаче приеха това като предизвикателство и откриха най-доброто решение за всяка дама – новата серия AVON Nutra Effects, базирана на активен комплекс със семена. Иновативната серия включва шест продуктови линии и по този начин покрива нуждите на всеки тип кожа.

Основните семена, използвани във формулата на новата серия, са:

- семена от чиа в хидратиращата и матираща серия;

- семена от стрелиция в уникалната за пазара озаряваща серия и семена от нар в двете серии против бръчки – 35+ и 45+.

Как обаче да определиш правилно типа на кожата си? С помощта на Вероника Калчева, медицински козметик от Hill Clinic, се постарахме да извадим най-важните характеристики за всеки тип и да ти дадем бързо решение за правилната грижа. А за да ти е още по-лесно, съставихме и специален тест, който само с няколко въпроса ще определи много точно типа на кожата ти.

Сухата кожа е податлива на негативното въздействие на външни фактори. Ето защо кремът трябва не само да хидратира, но и да я подхранва, за да създава защитна бариера на повърхността. При прекомерното изсушаване, се забелязват признаци на стареене като появата на бръчки, фини линии и лющене. Крем с естествени съставки и антиоксиданти може да придаде по-здрав вид на кожата и да спомогне за забавяне процеса на стареене. Перфектна в случая е хидратиращата серия със семена чиа. Те имат свойството да абсорбират и задържат до 12 пъти повече вода от собственото си тегло и са изключително богат източник на Омега-3 мастни киселини и анти-оксиданти.

Ако още при събуждането си виждаш, че кожата ти лъщи, значи имаш мазна кожа. Тя е покрита със слой себум, лъщи и обикновено е с разширени пори. При този тип почистването и подхранването са много важни. Трябва да използваш крем с матиращи съставки и минерали. Не използвай тежки сапуни или други козметични продукти, които биха могли да изсушат лицето. Противно на общоприетото схващане, мазната кожа трябва да бъде добре хидратирана, което намалява производството на себум. Именно за това са се погрижили и AVON. Матиращата серия на Nutra Effects също е с екстракт от семена чиа и допринася за банланса на кожата, нормализирайки производството на себум и нивото на хидратация. Серията е подходяща и за комбинирана кожа, като ограничава свръхпроизводството на себум в Т-зоната, но хидратира зоната на бузите и около очите

Ако не усещаш дискомфорт през целия ден, кожата ти не лъщи и не виждаш раздразнения, имаш нормална кожа. Това обаче не означава, че не трябва да полагаш грижи за нея. За да запазиш красивия и здравословен вид на кожата си за по-дълго, трябва редовно да я даряваш с хидратация. Трябва също да я предпазваш от слънцето, като използваш кремове с SPF. За да избегнеш изморения вид на кожата си и да си винаги с озарена и сияеща кожа, можеш да използваш озаряващата серия на Nutra Effects, която е с екстракт от семена на стрелиция. Тя може да се използва за всеки тип кожа, а основното й предимство е, че се грижи за изравняването на тена и възвръщането на блясъка й.

Двете серии против бръчки – 35+ и 45+, с екстракт от семена от нар, се грижат за запазването на младия вид на кожата по-дълго време. Нарът е богат на антиоксиданти, които помагат в борбата със свободните радикали, поддържат структурата на кожата, нейния младежки вид, стягат и възстановяват еластичността ѝ.

Разбери какъв е твоят тип кожа, като участваш в нашата анкета и може да спечелиш подходящия за теб продукт!