Всяка от нас си мечтае за лятото (признайте си!). Тайничко „прелистваме” почти през седмица снимките от миналата година. В мислите и желанията си вече сме там,  на някое райско, слънчево, емоционално и зареждащо място, като брега на морето. Със себе си носим само една кърпа, плажно мляко и хубаво списание. Улавяме всеки UV-лъч, изпречил се на пътя ни.

Колко ярко контрастират нашите мисли с реалната метеорологична прогноза за месец февруари, нали? Няма какво да направим за момента, за съжаление. Не! Имах предвид, че няма какво да направим по отношение на реалното ни присъствие на плажа. Никой не може да ни спре обаче, да се подготвим и да изглеждаме добре за предстоящия топъл и слънчев сезон.

Нищо, че все още е началото на февруари. Жената трябва да е винаги осведомена и подготвена. Затова следете актуалните модни тенденции при банските костюми. Хубаво би било, да не чакате последния момент преди заминаване за морето, за да си купите нов комплект за плуване и  плаж. Сигурни сме, че това ще ви накара да се почувствате със стъпка по-близо до бленуваната почивка. Представете си само, банският е вече купен. Вкъщи сте, пред голямото огледало и дори планувате в комбинация с какви аксесоари, ще изглеждате още по зашеметяващи.

Като споменахме за аксесоари, не трябва да забравяме очилата, шапката, пареото, плажната чанта и нашата голяма усмивка, разбира се.

Има и някои неща, които не трябва да занемаряваме само, защото през зимата не обличаме поли, къси панталони, потници и бански костюми. Делят ни само няколко месеца до момента, в който ще позволим на слънцето да докосне божествената ни кожа и прекрасно тяло. За тази цел обаче, подготовката трябва да започне отсега . Всяка от нас сама ще си прецени, от какво точно се нуждае кожата й или ще се възползва от услугите на експерти-диагностици. Така или иначе салоните за красота предлагат огромно разнообразие от антицелулитни процедури, спа терапии, масажи, солариуми, ексфолиране на кожата и каквото ви дойде на ума. Нашият съвет е, да не пропускате тази част от подготовката.

В този ред на мисли, след като сме започнали да „стягаме багажа” още през февруари, и ако приключим до края на април, то тогава имаме всички шансове да се класираме за едно пролетно гмуркане.  Ако ли пък родното Черноморие дотогава е все още студено и „негостоприемно”, нищо не ни пречи да отскочим до съседна Гърция, нали?