През зимата е важно да поддържаме кожата хидратирана, за да изглежда тя свежа и млада. Времето все още не я е поставило под изпитание, а и ние не трябва да чакаме последния момент, за да се погрижим за нея. Ето как с домашни продукти да я държим далеч от раздразненията, лющенето, за да изглежда млада, свежа и лазурна.

С мед


Медът е нежен към сухата и изтощена кожа през зимата. Освен това е продукт, който присъства във всяка кухня. Естествено можете да го комбинирате и с други продукти за по-голям ефект, но лъжичка мед, разнесена равномерно на лицето и оставена за 20 минути, е достатъчна, за да окаже благоприятен ефект. Тъй като медът е натурален продукт, можете да прилагате маската, когато поискате.

Домашни тиквени маски за всеки тип кожа>>

 

С прясно мляко


Още един подукт, който често присъства в менюто ни и може да се използва за омекотяване на сухата кожа през студения сезон. Маската е лесна и елементарна за изпълнение – напоете памук в прясно мляко и нанесете на почистеното лице за 15 минути. Изплакнете с хладка вода. Тук също няма ограничения колко често да прилагате – чувствайте се свободни да го правите, когато почувствате, че кожата ви е опъната и прекалено суха.

10 страни и техните еликсири на младостта>>

С алое вера


Най-лесният начин да овлажните кожата си през ветровитата и студена част от годината е с месестата част на листа от алое вера. Натъркайте лицето с тях и оставете да действа за 10 минути. Изплакнете. Неслучайно продуктът присъства в много кремове за лице, лосиони и сапуни – кожата се чувства освежена, овлажнена, а зачервяванията изчезват бързо.

Домашна маска с лавандула и мед>>

С банан


Смачкайте добре узрял банан и добавете лъжичка зехтин. Нанесете сместа на лицето и изчакайте така 30 минути преди да изплакнете със студена вода. Ефектът е моментален – свежа и стегната кожа.

Банан и авокадо за суха и изтощена коса>>

 

 

С яйце


Едно добре разбито яйце, към което се добавят 2 лъжички зехтин, се нанася на измита кожа. Маската се оставя да действа 30 минути, докато изсъхне и започнем да усещаме придърпване.

Прасковена маска за гладка и красива кожа>>