1. Ментов чай, хамамелис и лимонов сок
Попарете 1 с.л. ментов чай в 1 ч.ч. вряща вода в продължение на 10 минути. Оставете го да се охлади, след което добавете в него 2 с.л. хамамелис и 1 с.л. лимонов сок и разбъркайте добре. Съхранявайте в стъклено шишенце в хладилник. Прилагайте тоника всеки ден върху почистено лице преди нанасянето на овлажняващия крем.

Ползите от лимоновия сок и аромат >>

2. Сок от алое вера
Нанесете чист сок от Алое Вера сок на почистеното лице. Той е подходящ както за мазна кожа, така и при успокояване на раздразнена кожа, след като е била подложена на негативното въздействие на слънчевите лъчи и вятъра. Ако установите, че сокът от Алое Вера изсушава повече от необходимото кожата ви, е препоръчително да го разредите с 50% дестилирана вода.

Магията, наречена алое вера >> 

3. Хамамелис и портокалово масло
Сипете ½ чаша хамамелис в стъклен буркан и се добавете около 10 капки етерично масло от сладък портокал в него. Разклатете добре, за да се смесят съставките. Съхранявайте в добре затворено стъклено бурканче бутилка и прилагайте тоника веднъж на ден.

14 неподозирани приложения на портокаловата кора >>

4. Мента и ябълков оцет
Напълнете стъклено бурканче с 1 с.л. сушени листа от мента 2 с.л. ябълков оцет и 1 чаша дестилирана вода. Разклатете добре сместа и я покрийте с капаче. Оставете да престои в продължение на 3 дни. Прецедете листата от мента и изсипете в чист съд с плътно затварящ се капак. Вашият тонер е готова за използване.

За ползите от ябълковия оцет >>

5. Доматен сок и мед
Смесете 3 с.л. доматен сок с 1 с.л. пчелен мед и разбъркайте добре, до получаване на гъста паста. Нанесете я върху лицето си с леко потупване, оставете да престои 15 минути и изплакнете.Прилагайте тоника 2-3 пъти седмично. 

Био мехлем с мед и лайка за мека и хидратирана кожа >>

6. Краставица и извара
Смесете 1 прясно настъргана краставица с ½ чаша извара. Разбъркайте и нанесете върху лицето и шията. Оставете да престои около 10 минути. Съхранявайте в добре затворен съд в хладилник. 

Фреш за лицето: маска с краставица и пъпеш >>

7. Розова вода и камфор
Сложете щипка камфор на прах в бутилка с розова вода. С напоено в течността тампонче нанасяйте върху лицето 3-4 пъти на ден. Този домашен тоник е особено благотворен за кожа, страдаща от акне. 

Козметични и други изненадващи приложения на розовата вода >>

8. Яйчен белтък
Обтрийте почистеното си лице с яйчен белтък. Достатъчни са 15 минути, след което изплакнете. За добър ефект използвайте дневно в продължение на 2 седмици.

За да расте косата бързо - маски с жълтък >>

9. Розова вода, стипца и глицерин
Смесете 4 с.л. розова вода, 1/3 с.л. стипца и 100 г глицерин. Разбъркайте съставките и с внимателни кръгови движения нанесете върху Т-зоната на лицето си. Прилагайте тази тоник 1 път на ден. Съхранявайте сместа в добре затворен стъклен съд в хладилнк.

Витаминозни маски за лице >>

10. Кубче лед
Ледено студената вода или кубчето лед е отличен тоник за лицето. Масажирайте лицето си с кубче лед в продължение на 1 минута. Тази процедура оказва благоприятен ефект най-вече върху кожа с разширени порите, тя тонизира, стяга и освежи кожата на лицето.

Лечебни бани за уморени очи >>

 

Вижте още:

Топ 5 на домашните хидратиращи маски за зимата >>

Топ 5 на домашните пилинг маски >>

Топ 5 на най-лесните маски за зимата >>