Джейд Бийл е американска фотографка от Аризона и активист за приемане на естествената красота на женското тяло, която силно се противопоставя на изопачените снимки в списанията чрез серията "The Bodies of Mothers: A Beautiful Body Project".

Проектът, вече публикуван като книга, изобразява жените по натурален, суров и честен начин, който рядко може да се види на кориците и из страниците на модните издания.

Снимка: The Bodies of Mothers: A Beautiful Body Project

Без да са ретуширани с Фотошоп, телата на тези майки изразяват красота във всяка бръчка, белег или гънка. Независимо дали са по-пълни или по-слаби, по-високи или по-ниски, по-млади или по-стари, всички тези жени гордо носят своите "несъвършенства" като отпечатък на любовта, майчинството и живота.

Бийл се вдъхновява за фотопроекта, с който да покаже телата на различни майки от цял свят, отчасти заради личната си история и дискомфорта от собствения й външен вид, който изпитва по време на бременността и раждането на своя син Секвоя.

Този период помага на фотографката да преоцени уважението и приемане на собственото си тяло, а в последствие чрез снимките се надява да накара всички жени да се почувстват достойни да се нарекат красиви - независимо как изглеждат, като празнуват различията по между си.