Не решете косата вечер - това я изтощава.  Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Начинът, по който изглежда косата ни, изразява нашата същност така, както дрехите и гримът. А в много случаи е дори по-важен. П

Не решете косата вечер - това я изтощава.  Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
рекрасната прическа ни дава невероятна увереност, а лошата ни кара да се чувстваме зле. Ето няколко съвета, които ще променят не само навиците ви по отношение на косата, но и самата нея.

- Винаги използвайте шампоан и балсам, подходящи за вашия тип коса.
- Не щадете пари за козметика за косата - обикновено по-скъпите продукти са и по-качествени.
- Използвайте хладка вода, когато нанасяте шампоана върху косата.
- Попивайте, а не търкайте косата, когато я изсушавате с кърпа, защото това прави къдравата коса още по-къдрава и уврежда тънката.

Не решете косата вечер - това я изтощава.  Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
- Не решете мократа коса с четка, а използвайте гребен с редки зъби.
- Когато използвате сешоар, въздушната струя не трябва да е много гореща. Отнасяйте се към косата си, сякаш е от шифон.
- Не решете косата вечер - това я изтощава.
- За да подсилите ефекта на балсама, нанесете го с гребен, като започвате от долу на горе. Оставете да подейства за около 30 секунди, след което изплакнете обилно.
- Използвайте точния продукт в точното време. Стилизиращият крем са нанася върху косата преди да се използват нагорещяващи уреди; мусът се слага преди изсушаване със сешоар, за плътност и обем; сгъстяващи лосиони се използват за стилизиране и оформяне, а серумите подчертават къдриците и овлажняват сухите краища.
- Използвайте само един стилизиращ продукт. Комбинацията от серум, мус и лак за коса само ще сплескат коаста, тя ще се втвърди и няма да има блясък.