Кои са любимите ви парфюми? Може би миришат на алое, макадамия, мускус, ванилия с привкус на цитрусови плодове? Сред тях едва ли присъстват нотки на стари книги, суши или пари, но такива все пак съществуват. За любителите на нестандартното – ето ги най-странните парфюми на планетата:

Ухание на стари книги

Снимка: cbihateperfume.com

Някои хора харесват миризмата на нови списания, а някои предпочитат тази на стари книги. Ако сте от вторите, то имате алтернатива дори да миришете сякаш сте книга, върху която времето е оставило своя отпечатък – марката, което произвежда аромата е CB I Hate Perfume, а парфюмът се казва In The Library. Той носи уханието на английските романи, руските и марокански кожени подвързии и лак за дърво.

Ухание на суши
Снимка: Splash/Guliver Photos

Мммм, суши! Прекрасна и много полезна храна. Не знаем обаче дали същото се отнася до парфюма с ухание на японското ястие. Ако все пак искате да се почувствате все едно са ви увили в ориз, то вашият парфюм е Sushi Cologne на Demeter. На какво ще миришете още ли? Все едно са ви подправили с джинджифил и са ви сложили няколко капки лимон.

Ухание на секс
Снимка: saksfifthavenue.com

Какво ще се получи, ако смесите аромат от мускус, здравец, канела и слива? Разбира се, че парфюм с мирис на секс. Или поне така твърдят от Kilian Hennessy, благодарение, на които можем да се насладим на екзотичния парфюм Liaisons Dangereuses.

Ухание на лагерен огън

Снимка: bellasugar.com

Ако сте почитатели на палатките и живота сред природата, то сигурно обичате лагерните огньове. А ако ги харесвате, може би ще се престрашите да ухаете на дим, съчки? Дори и да не е така, важното е, че имате алтернатива и винаги може да го направите с Smells Like A Campfire Body And Room Spray.

Ухание на пари

Снимка: liquidmoney.com/

Всички знаем как миришат парите. Производителите на Money обясняват създаването на парфюма с желанието на хората да правят разни неща щом ги видят или усетят. Така например, когато сутрин усетим мириса на кафе, си умираме да отпием от него. Парфюмът е направен именно с тази цел – да почувствате уханието на успеха и да го поискате. Money се предлага във варианти For Her и For Him. В опаковката има и нарязана банкнота…