След като научихме това, което ще ви съобщим, ние от LadyZone.bg се зачудихме кога измислиха ботокса и кога той беше заменен от… охлюви?

Да, правилно прочетохте. Потвърждаваме го още веднъж: водещи козметични фирми във Великобритания пуснаха на пазара революционен продукт за изглаждане на бръчките с активна съставка – слуз от охлюви.

Уникалният природен материал не само се бори със следите, които оставя възрастта, но и подхранва кожата, съобщава БГНЕС.

Новият крем срещу първите признаци на стареене е разработен от колумбийски специалисти, които отглеждат охлюви в аквариуми. Учените забелязали, че веществото прави кожата гладка и лъскава и може да се използва ефективно в козметичната индустрия.

И след като вече знаете какво ново се случва в козметичната индустрия по света, то се чувстваме длъжни да ви съобщим, че идеята съвсем не е нова.

Български  учени от БАН и италиански техни колеги разработили нещо подобно. На база слузта на охлюва, както и кератин от черупката му, те създали козметични продукти за изглаждане на бръчки, за премахване на черните кръгове под очите, против целулит и стрии. Повече подробности вижте тук.