Ако сте от онези жени, които застават пред всичките лакове, с които незнайно как са се сдобили и пак се чудят какво да сложат на ноктите си, не се тревожете. Не сте сами. Често се лакираме според тоалета, настроението или просто така. Всяка от нас обаче си има предпочитания към определени цветове. И това всъщност никак не е случайно. Знаехте ли, че цветовете, които избираме за ноктите си всъщност казват много за нас и влияе на начина, по който на подсъзнателно ниво ни възприемат околните? Как?

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЯркорозово: мацката

Жената, която предпочита този цвят е секси, смела е и освен това държи да бъде мацка. Ако обичате ноктите си в барби нюанс, със сигурност сте уверена в себе си, защото не се притеснявате да бъдете център на внимание - яркорозовият цвят със сигурност грабва окото и хората го забелязват.
Как да го носим: Комбинирайте с неутрален цвят на пръстите на краката, за да балансирате.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЖълто: трендсетърката*

Този цвят е супермодерен в момента и е предпочитан от жените, които имат свое собствено и уникално усещане за стил. Жената с такива нокти е малко бохем, малко рок, малко дива. Дори и да не смятате, че сте от хората, склонни да поемат модни рискове, с такъв слънчев лак ще си добавите точно толкова свежест, колкото ви трябва.
Как да го носим: Жълтият лак си пасва с отрязани дънки, тениска, готини платформи, бижута, вдъхновени от Джими Хендрикс и жестоки слънчеви очила. За вечерите, можете да се спретнете в любимата си малка черна рокля.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosКоралово: Готова сте за лятото!

Кораловият лак е квинтесенцията на топлите нюанси – означава, че наистина, ама много обичате лятото. Кораловият цвят е женствен, а на околните сигнализира, че сте готови за летен флирт. Жената с тази багра на ноктите си е щастлива – или иска да бъде такава.
Как да го носим: Кораловият лак си отива и с по-небрежни, и с по-официални тоалети. Много е сладко, ако го съчетаете с красива, разноцветна лятна рокля - например. Бонусът – този цвят отива на всякакъв тен и цвят на кожата, чуден избор е и за педикюра ви.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosНеоново зелено: „Животът е парти!”

Жената  с такъв лак е жизнена, енергична и разговорлива. Тя е готова за всякакви приключения. Поведението й е подчинено на мотото „Животът е кратък”. Тя е душата на компанията и е способна да заговори дори непознати. Жената с ярко зелени нокти не обича скуката на офиса, по-вероятно е да я срещнем в модната индустрия или да е на свободна практика  - затова тя просто не може да устои на модерните и смели цветове.
Как да го носим: Този цвят не е много удачен за ежедневието – освен ако не работите в креативна среда. С хубави сандалки стои добре и на пръстите на краката.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosМръсно бяло: Лакът, който остава

Жената, избрала този цвят е от класа, освен това тя е и уверена. Знае какво харесва - не можеш просто така да й повлияеш и тя да смени позицията си. Тази жена не смята за нужно да се кипри в ярки нюанси, предпочита пастелни и убити цветове.
Как да го носим: Забележка – този цвят не е добър избор за педикюр, освен ако не сте се сдобили с бронзов тен.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosБледорозово

Момичетата, които избират бледорозовото са женствени, но и мъничко консеративни. Тази жена винаги се облича "правилно". Това е перфектният цвят за кариеристките, които обичат да изглеждат перфектно - добре поддържани на всяка цена.
Как да го носим: В офиса, на бизнес среща или на коктейл, с добре скроена рокля, костюм, женствени перли и блестящи акценти.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЧервено: Не само за любовници

Това е универсалният цвят за маникюра, който загатва елегантност, власт и романтика едновременно. Жените с червени нокти обикновено искат да са привлекателни за мъжете. Когато видиш подбен маникюр, подсъзнателно си казваш нещо от типа "Тази жена или е влюбена, или отива на среща." Дамите, предпочитащи класическото червено държат да демонстрират, че са широко скроени, но и че имат желязна класа.
Как да го носим: Червеното може да се носи едновременно на ръцете и краката. Изглежда наистина стилно.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosСиньо: за младите по дух

Синият лак казва, че сте млади, забавни и готови да пробвате нови неща. В момента този нюанс е много модерен и изпраща съобщение към обожателите ви. Какво ли? Че сте стилни, че сте трендсетъри, но и че все пак сте здраво стъпили на земята.
Как да го носим: Този цвят ще грабне вниманието на околните, затова го носете или на ръцете, или на краката, за да не стане прекалено.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЗлатно: независимата

Този блестящ с металически нюанс цвят е за жените, които наистина добре познават модата. Тази мадама знае как да смесва котюр с ежедневния си гардероб. Тя винаги изглежда много добре и твърде вероятно съветва останалите, когато те не знаят какво да облекат/купят/съчетаят. Много е възможно дамата с подобен цвят върху ноктите си да работи в модния или в разкрасителния бранш.
Как да го носим: С дънки, зашеметяващ топ и сандали в металически оттенък или пък изцяло в черно  - визия, допълнена задължително с бижута от метал.

Снимка: Thinkstock/ Guliver PhotosЛилаво: отвъд границите

Много от нюансите на лилавото са изискани, но други предполагат по-свободен стил. Затова този цвят е добър избор, както за модерната бизнесдама, така и за хипстърите или пък... за най-обикновената жена без особени претенции. Тъмнолилавото е супер алтернатива на вамп червеното, а по-светло лилавото  - на розовото и кораловото.
Как да го носим: Носете тъмнолилаво за вечерите, а по-светло – през деня.

 

*трендсетър (англ.ез.) - човек, който налага модни тенденции